1,6 miljoen kijkers voor Sonja


De kijkcijfers van zaterdag 30 december 2006 (SKO)

Sonja (VARA, Ned1, 22:07) – Sonja Barend is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg die onder- scheiding uit handen van de Amsterdam- se burgemeester Job Cohen ter gelegen- heid van haar laatste televisie-uitzending. Die show ‘Sonja: En morgen gezond weer op’ werd zaterdagavond door 1.558.000 kijkers (madl: 20.1%) bekeken. Sonja Barend, die in 1966 aan haar tv-loopbaan begon, nam in deze uitzending afscheid van televisiekijkend Nederland in een speciale aflevering van Sonja.

Sonja wist vooraf niets over de inhoud van het programma. Collega Paul de Leeuw leidde haar, ook tot haar verrassing, door haar afscheidsprogramma. Gasten als Paul Witteman, Hanneke Groenteman en Frits Barend kwamen langs, waarna haar laatste gast Job Cohen met de koninklijke onderscheiding op de proppen kwam. “Je hebt je op sociaal-maatschappelijk terrein buitengewoon verdienstelijk gemaakt. Het is mij daarom een eer en een genoegen om je te mogen vertellen dat het Hare Majesteit de Koningin heeft behaagd om je te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau“, sprak de burgemeester tijdens de uitzending in de Rode Hoed.

X Factor (RTL4, 20:01) – De eerste grote liveshow van X Factor op RTL 4 werd gisteren door 2.128.000 kijkers (madl: 26.6%) bekeken. Daarmee bereikte de populaire talentenjacht een kijkcijferhoogtepunt. De categorie ‘solisten van 26 jaar en ouder’ is met vier acts het best vertegenwoordigd in X Factor. Ruben is één van die vier acts. “Als ik de winnaar wordt van X Factor wil ik een Engelstalige popplaat maken met invloeden van r&b en rock, waar zeker ook mooie ballads opstaan“, vertelt Ruben bij TvGids.nl. Met de groep Sunclub stond hij in 2003 negen weken lang op nummer één met de single Summerjam 2003. “Ik mag dan al wel wat ervaring hebben, aan die zenuwen wen ik nooit. De afgelopen drie jaar bij Sunclub waren geweldig en ik heb veel geleerd, maar het blijft wel een gemaakt product. Met X Factor pak ik de kans om te laten zien wie ik zelf ben en om te zingen wat ik zelf wil. Als leadzanger van Sunclub zou ik bijvoorbeeld nooit een ballad kunnen zingen.” Volgens Ruben zijn programma’s als X Factor nodig om een succesvolle carrière te hebben. “Door de toename van het aantal downloads hebben veel platenmaatschappijen het moeilijk. Echt geld verdienen met een plaat wordt steeds lastiger en al helemaal voor een beginnende artiest. Als je het dus echt wilt maken heb je programma’s als X Factor nodig, omdat het één van de weinige manieren is om het grote publiek te bereiken.

Gordon Ramsay: Oorlog in de keuken! (RTL5, 20:29) – Gordon Ramsay stelt orde op zake in restaurants waar het helemaal mis is in het RTL 5-programma Oorlog in de keuken!, dat gisteren door 319.000 kijkers (madl: 3.9%) bekeken werd. Herman den Blijker maakte voor dezelfde zender een Nederlandse variant op het programma. Als Ramsay in Veronica Magazine gevraagd wordt naar Herman den Blijker, antwoordt hij: “Wie? Nee, ik ken alleen die gast met dat blauwe haar. Ronald something?” Ramsay doet op voormalig Life and Cooking-kok Rudolph van Veen. “Ja, die. Wat een eikel. Ik heb hem mijn boek gestuurd om hem wat de goede kant op te helpen, maar het hielp voor geen meter.” Gordon Ramsay is bevriend met de Beckhams. Volgens de topkok houdt Victoria Beckham van gezond eten. “Een gestoomde heilbot met gestoomde groenten, die zijn besprenkeld met wat olijfolie en citroensap. David is de vreetzak in die familie. Hij eet meer dan ik, maar hij traint het er natuurlijk elke dag weer net zo makkelijk af. Als ik zoveel zou eten als David Beckham, dan zou ik er binnen een half jaar uitzien als Robert Jensen.” Ramsay heeft zijn twijfels over de kookkunsten van premier Balkenende. “Ik denk dat hij een stoofpotje maakt, dat nog het meeste weg heeft van een grote pot lijm. Zoiets dat je tegen het plafond gooit en er uren over doet om naar beneden te vallen. Een soort kaarsvet. Net zo opwindend als hij zelf.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen