1,6 miljoen kijkers voor Sonja

Geplaatst op zo 31 dec 2006 om 11:32

De kijkcijfers van zaterdag 30 december 2006 (SKO)

Sonja (VARA, Ned1, 22:07) – Sonja Barend is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg die onder- scheiding uit handen van de Amsterdam- se burgemeester Job Cohen ter gelegen- heid van haar laatste televisie-uitzending. Die show ‘Sonja: En morgen gezond weer op’ werd zaterdagavond door 1.558.000 kijkers (madl: 20.1%) bekeken. Sonja Barend, die in 1966 aan haar tv-loopbaan begon, nam in deze uitzending afscheid van televisiekijkend Nederland in een speciale aflevering van Sonja.

Sonja wist vooraf niets over de inhoud van het programma. Collega Paul de Leeuw leidde haar, ook tot haar verrassing, door haar afscheidsprogramma. Gasten als Paul Witteman, Hanneke Groenteman en Frits Barend kwamen langs, waarna haar laatste gast Job Cohen met de koninklijke onderscheiding op de proppen kwam. “Je hebt je op sociaal-maatschappelijk terrein buitengewoon verdienstelijk gemaakt. Het is mij daarom een eer en een genoegen om je te mogen vertellen dat het Hare Majesteit de Koningin heeft behaagd om je te benoemen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau“, sprak de burgemeester tijdens de uitzending in de Rode Hoed.

X Factor (RTL4, 20:01) – De eerste grote liveshow van X Factor op RTL 4 werd gisteren door 2.128.000 kijkers (madl: 26.6%) bekeken. Daarmee bereikte de populaire talentenjacht een kijkcijferhoogtepunt. De categorie ‘solisten van 26 jaar en ouder’ is met vier acts het best vertegenwoordigd in X Factor. Ruben is één van die vier acts. “Als ik de winnaar wordt van X Factor wil ik een Engelstalige popplaat maken met invloeden van r&b en rock, waar zeker ook mooie ballads opstaan“, vertelt Ruben bij TvGids.nl. Met de groep Sunclub stond hij in 2003 negen weken lang op nummer één met de single Summerjam 2003. “Ik mag dan al wel wat ervaring hebben, aan die zenuwen wen ik nooit. De afgelopen drie jaar bij Sunclub waren geweldig en ik heb veel geleerd, maar het blijft wel een gemaakt product. Met X Factor pak ik de kans om te laten zien wie ik zelf ben en om te zingen wat ik zelf wil. Als leadzanger van Sunclub zou ik bijvoorbeeld nooit een ballad kunnen zingen.” Volgens Ruben zijn programma’s als X Factor nodig om een succesvolle carrière te hebben. “Door de toename van het aantal downloads hebben veel platenmaatschappijen het moeilijk. Echt geld verdienen met een plaat wordt steeds lastiger en al helemaal voor een beginnende artiest. Als je het dus echt wilt maken heb je programma’s als X Factor nodig, omdat het één van de weinige manieren is om het grote publiek te bereiken.

Gordon Ramsay: Oorlog in de keuken! (RTL5, 20:29) – Gordon Ramsay stelt orde op zake in restaurants waar het helemaal mis is in het RTL 5-programma Oorlog in de keuken!, dat gisteren door 319.000 kijkers (madl: 3.9%) bekeken werd. Herman den Blijker maakte voor dezelfde zender een Nederlandse variant op het programma. Als Ramsay in Veronica Magazine gevraagd wordt naar Herman den Blijker, antwoordt hij: “Wie? Nee, ik ken alleen die gast met dat blauwe haar. Ronald something?” Ramsay doet op voormalig Life and Cooking-kok Rudolph van Veen. “Ja, die. Wat een eikel. Ik heb hem mijn boek gestuurd om hem wat de goede kant op te helpen, maar het hielp voor geen meter.” Gordon Ramsay is bevriend met de Beckhams. Volgens de topkok houdt Victoria Beckham van gezond eten. “Een gestoomde heilbot met gestoomde groenten, die zijn besprenkeld met wat olijfolie en citroensap. David is de vreetzak in die familie. Hij eet meer dan ik, maar hij traint het er natuurlijk elke dag weer net zo makkelijk af. Als ik zoveel zou eten als David Beckham, dan zou ik er binnen een half jaar uitzien als Robert Jensen.” Ramsay heeft zijn twijfels over de kookkunsten van premier Balkenende. “Ik denk dat hij een stoofpotje maakt, dat nog het meeste weg heeft van een grote pot lijm. Zoiets dat je tegen het plafond gooit en er uren over doet om naar beneden te vallen. Een soort kaarsvet. Net zo opwindend als hij zelf.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG? kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Top 15
01. X Factor (RTL4) 2.128.000
02. Journaal 20:00 (Ned1) 2.102.000
03. Half acht nieuws (RTL4) 1.798.000
04. Theo Maassen – Tegen beter weten in (Ned1) 1.756.000
05. Lotto Weekend Miljonairs (RTL4) 1.665.000

06. Sonja (Ned1) 1.558.000
07. De wedstrijden (Tien) 1.377.000
08. Pietje Bell de film (Ned1) 1.307.000
09. Journaal 22:00 (Ned2) 1.143.000
10. Eigen huis & tuin (RTL4) 1.142.000

11. Journaal 18:00 (Ned1) 1.133.000
12. Campinglife (RTL4) 1.042.000
13. Hart van Nederland (SBS6) 1.033.000
14. Late nieuws (RTL4) 811.000
15. Top 2000 à gogo (Ned3) 801.000

Marktaandelen 18:00 / 24:00
1. Ned1 / 21.2%
2. RTL4 / 20.6%
3. Tien / 8.4%
4. SBS6 / 7.1%
5. Ned2 / 6.4%
6. Ned3 / 5.3%
7. RTL5 / 5.0%
8. NET5 / 4.6%
9. Vero / 4.4%
10. RTL7 / 3.5%
11. Discov / 0.6%
12. Eurosp / 0.5%
13. Nick / 0.5%
14. Box / 0.4%
15. N.geog / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep
1. Publieke Omroep 32,9%
2. RTL Nederland 29,1%
3. SBS Groep 16,1%

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)Marktaandelen per zendergroep
1. Publieke Omroep 32,9%
2. RTL Nederland 29,1%
3. SBS Groep 16,1%

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)


44 Reacties op “1,6 miljoen kijkers voor Sonja”


 1. Theo

  Eindelijk zien we weer eens kijkcijfers boven de 2 miljoen, iets wat deze week alleen “All you need is love” lukte.

  Sadam Hussein blijkt een kijkcijferkanon te zijn.
  Zijn show is eenmalig maar zijn opknoping helpt zowel de NOS als RTL nieuwsrubrieken aan torenhoge kijkcijfers.
  Zelfs het late nieuws van RTL is sinds het vertrek van Barend en van Dorp eindelijk weer eens terug te vinden in de TOP15.

  Verder een prachtscore voor X Factor, en volledig verdient wat mij betreft, een strakke spetterende show met (in tegenstelling tot Idols) al bijna professionele artiesten.
  Het lijkt mij dat in deze finaleshows de vraag niet zozeer zal zijn welke groep of solist het meeste talent heeft, maar veel meer om wie van de 10 acts je het meeste aanspreekt, juist omdat het niveau wel heel dicht bij elkaar ligt.
  De enige smet op de gelikte show was de presentatie van Wendy van Dijk die het geheel als een neurotisch kipje aan elkaar probeerde te praten.

  Nederland 1 marktleider 6+ dankzij Pietje Bel, de prachtige theatershow “Tegen beter weten in” van Theo Maassen en het stijlvolle afscheid van Sonja Barend.

  Tien/Talpa 3de zender van Nederland, wederom hoofdzakelijk door voetbal, want voor de rest blijft het natuurlijk schaamteloos om je als jongste zender te profileren op de zaterdag met niets anders dan herhalingen(Koppensnellers – Geer & Goor).

  De SBS zenders zijn de grote verliezers van de zaterdag.
  SBS heeft een zwak weekend door het matig bekeken darts, maar ook NET5 & Veronica verliezen marktaandeel t.o.v. vorige week.

  Vanavond 2 feesten, dus van TV kijken zal weinig komen.
  Paul de Leeuw neem ik op (maar 50 minuten voor een oudejaarsshow??), Koefnoen zit nog in de herhaling en de uitslag van X Factor lees ik morgen wel op Mediacourant.
  Lebbis en Jansen zijn mij inmiddels een beetje te voorspelbaar en betweterig geworden.
  En verder is het aanbod eigenlijk erg mager dit jaar voor een oudejaarsavond.

  Ik wens iedereen een goed uiteinde van 2006.
  Kijk uit voor los slingerende lichaamsdelen rond 00.00 uur, want zonder vingertjes is het morgen toch erg moeilijk om deel te nemen aan ons onvolprezen mediaweblog.

 2. TOTP

  Het is wel opvallend dat door nieuwsuitzendingen en een ijzersterke primetime linue-up zowel RTL4 en NED1 boven de rest uitstijgen, nog meer dan op een ‘normale’ zaterdag. Tien mag dan wel de derde zender gisteren in primetime zijn, maar met een gigantische achterstand.

 3. Patrick

  Mooi geschreven Theo ;)

  X Factor heeft gisteravond meer dan 500.000 kijkers erbij gekregen wegens de 1e liveshow, terecht verdient en proficiat met het behaalde succes!

  Ik heb net het Sonja Barend Afscheid zitten kijken , leuk hoe Paul de Leeuw het presenteerde. Eindelijk is hij een keer * Rlxt.. *

  Aan alle lezers: Een gezond , leuk , gezellig 2007 met natuurlijk veel TV-spectakel! ( Einde X Factor, 2 Nieuwe ijs-shows , en wie weet welke grote programma’s er nog meer voorbij komen in 2007! )

 4. Martijnjdd

  @Theo: Het kan niet anders dat jij je kijkcijferpraatje in Word of kladblok hebt geschreven en via de knip-plak-methode het als eerste (bovenaan) in deze thread dropt. ;) Ik heb je door! :P

  Paul de Leeuw heeft niet een 50 minuten durende show, want na Lebbis & Jansen luidt hij het oude jaar uit tot rond de klok van 1.00 uur.

 5. Theo

  Verrek Martijn je hebt gelijk.
  Zover had ik niet eens gekeken in de gids, dan neem ik gewoon vanavond heel NED1 maar op.
  Bedankt!!

  Yep mijn dagelijkse kijkcijfergelul is een kwestie van knippen en plakken als ik eerder wakker ben dan Mediacourant rapporteert ;)
  Dat je dat nu pas opvalt. :D

 6. Petertjuhh

  Mooie show van XFactor .. maar ik zou niet weten wie er uit moet.
  Er waren er meerdere waar ik niet van onder de indruk was.

  Goed:
  – Ruben (stukken beter dan verwacht)
  – Sharon (minder dan verwacht, maar komt door het nummer)
  – X6 (leuke meiden met goede stemmen)
  – Dorine (hou er niet van, maar geweldige optreden)

  Matig:
  – Anja (een beetje apart)
  – Groovin’ Sound (matige stemmen)
  – Richy (had veel verwacht, maar viel tegen)

  Slecht:
  – Hearts (wat een walgelijke vertoning zeg)
  – Christian (vind hem gewoon niet “cool”)
  – Melanie (geen diepgang en geen stem)

 7. René(van Gee)

  Ik heb ook Paul en het afscheid van Sonja zitten en toegegeven Paul deed het goed en was zelfs leuk. Hij zou eens wat vaker iets anders moeten doen dan steeds hetzelfde, want blijkbaar kan hij het wel.

 8. Joost

  Sonja Barend is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, Catherine Keyl is pas nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sonja is dus één rang hoger dan Catherine. Waar heeft dat precies mee te maken? Komt dat omdat Catherine zo’n omroephoer was? Sonja is de VARA altijd trouw gebleven.

 9. Theo

  @Petertjuhh

  X6 en Ruben zijn ook bij mij favoriet.
  Dorine heeft een prachtige jazzy stem, maar gaat juist daardoor een beetje buiten de boot vallen binnen dit format vrees ik.
  Wel een erg goed gekozen nummer bij haar stem en haar leeftijd dat History repeating.

 10. René(van Gee)

  @Joost

  Mensen die lintjes krijgen voor het maken van programma’s verdienen die niet, maar ja het behaagt de majesteit. Dat zegt wel iets over majesteit lijkt mij als ze elke boerelul een lintje geeft.

 11. Theo

  Gut gut Rene wat zijn we weer zuur :?

 12. Joost

  @ René. Sonja Barend een boerenlul? Met jou ga ik hier verder niet over in discussie.

 13. Jorzz, Fijne Jaarwisseling

  Vanavond ook de ontknoping van Life and Singing in Life and Cooking

 14. Patrick

  @ Theo: qua ‘stijl’ valt ze misschien buiten de boot , maar zij maakt juist het verschil in het programma! Ik hoop dat ze doorgaat , want anders krijgen we een echt ‘idols gehalte’ . X Factor is juist ook voor ouderen en volgens mij zien mensen dat verkeerd en denken dat er alleen maar jonge grietjes moeten staan.. Dorine is volgens mij wel een echte ‘ Publieks lieveling ‘

 15. Simon

  Theo.
  Paul de Leeuw is vanavond in 2 delen.
  Eerst van 20:20 – 21:10 (50 min.)
  Daarna nog van 23:20 – 01:00 (100 min.)

  Samen dus toch 150 min.

 16. [dannyºlinkers).nl - Gezellig 2007!

  X-Factor voor het eerst gekeken, maar de liveshow was wel leuk.
  Dorine vond ik niet mijn stijl, maar ze was wel goed, en hoop dat ze doorgaat.
  Heb ook Sonja gekeken en Lotto Weekend Miljonairs met die Nerds.

 17. Theo

  @Simon

  Martijn had mijn slaperige hoofd al wakker geschud, maar bedankt voor de aanvulling :)

 18. Theo

  @Patrick
  Ik verwacht eigenlijk ook niet dat Dorine er de eerste paar weken al uitvliegt. Zal vanavond wel gaan tussen Groovin sound & Hearts.

 19. Erwin

  Dorine zal niet zo snel ‘door de mand vallen’ als ze elke week maar een voor haar geschikt nummer blijft kiezen, dan is niets aan de de hand. Ze moet nu niet eens Mariah Carey gaan kiezen want dat slaat dan weer als ‘kut op dirk’.
  Verder vond ik Sharon de beste van de avond, by far. Melanie had wel een mooie uitstraling maar haar lange uithaal had ze niet moeten doen, zei de jury ook. Hearts vind ik niet kunnen, oudbollig met een hoog songfestival gehalte, ga je het niet mee redden. Groovin’ Sound viel wel mee maar echt geweldig vond ik ze niet. Christian viel me mee. Ik denk nu krijgen we een ‘over the top’ act te zien maar dat viel mee.
  Anja deed het heel niet slecht alleen vond ik het liedje niet bij haar passen. Ik denk dat zij meer van het Celine Dion reportoire is.
  Mooie kijkcijfers, daar kun je trots op zijn als zender.
  Theo Maassen was ook weer briljant, heb ik weer erg om moeten lachen en tevens mooie cijfers.
  Tien blijft ondanks alle kijkcijferkannonen op de andere netten behoorlijk overeind, netjes.

 20. Patrick

  @ Theo :: Ja , dat denk ik ook. Ze kreeg met de volle 75 % van de stemmen de wild-card dus dan is ze echt populair! ( of er hebben maar 4 mensen gestemt , dat kan natuurlijk ook.. ;) )

 21. René(van Gee)

  Ik ben gewoon van mening dat je wel iets meer mag presteren dan televisieprogramma’s presenteren om een lintje te krijgen. Door presentatrices die afscheid nemen van hun vak een lintje te geven haal je de waarde van zo een symbool naar beneden en kun je hem dus gewoon aan elke boerenlul geven.

  @Theo
  Dat is niet zuur hoor.
  Jij verwart nuchterheid met zuur :lol:

 22. Nick

  Wat een mooie score voor zowel rtl 4 als ned 1. Met een onwijze leuke show van Theo Maassen. En bij rtl 4 natuurlijk de geweldige eerste x factor live-show. Verder was Sonja ook mooi met een leuk afscheid. En verder heb ik eingelijk niet veel gezien van de tv-avond gisteren.

 23. Chiel

  @ Theo:ben ik weer te laat om te zeggen dat Paul na 12 uur doorgaat, niks aan te doen, lag nog in m’n nest :d

 24. Oliver

  @Jorzz … als je op de Life & Cooking site kijkt… kun je bij de filmpjes zien wie er wint.. alle gezongen nummers staan erop…. ik zal niks zeggen voor de mensen die het niet willen weten…. wil je het wel weten kijk dan even……

 25. Jorzz, Fijne Jaarwisseling

  Nee, dat zijn de optredens van vorige week

 26. Chiel

  Niet live :O Is inderdaad ook slimmer om het direct na de aflevering van de week ervoor op te nemen. Volgende week weer een normale Life and cooking, dit is niks!

 27. Mickey

  @ Theo

  heb dorine ook gezien, eerlijk geslecht vond ik het een van de slechste deelnemers! Het nummer verschrikkelijkslecht (thema: party! history’s reapiting, party?????) Als ze dan al eeen jazzy nummer had willen doen (dit nummer kwam uit een bond film toch?) dan had ik haar beter goldeneye zien zingen, het was gewoon beschamend slecht!

  Wat de jury betreft, volgens mij weten ze de helft van de tijd niet eens wat ze zeggen…

  Henk Jans Smits heb ik als “kenner” al afgeschreven sinds dat hij Allice zo afbekte in de laatste Idols, echt belachelijk. Het enigste wanneer die man amusant is, is als hij bij JENSEN zit, die 2 zijn samen gewoon onmunig grappig!

  Verder heb ik Geer en Goor niet gezien (vorig jaar ook niet), vanmiddag om 5 uur ff de herhaling. Maar het blijft gewoon een feit, Geer en Goor zijn een gouden duo, en seizoen 4 van over de vloer zal ongetwijfeld (wat ze ook zeggen) toch wel komen, en anders voel ik wel wat voor een jaarlijkse special (zoals je nu nog steeds de “All you need is Love” special hebt) die 2 zijn gewoon kijkcijfer kannonen!, 600.000 kijkers is voor een Talpa/Tien herhaling een ongekend hoog aantal kijkers, zeker gezien de zaterdag avond concurentie! (weet iemand welke productiemaatschapij de producers zijn van “Joling en Gordon: over de vloer”?, Talpa Content/Talpa Productie, of een externe producer?)

  Jack moet weer op de zaterdag alleen, hij heeft nu over 2 uitzendingen 800.000 kijkers (regulier 400.000, herhaling 400.000) als hij alleen maar op de zaterdag is zal dat toch wel zo’n 600.000 kijker strekken …

  En voetbal scoort uiteraard weer erg hoog, vorige week zondag haalde de wedstrijden 1.500.000 kijkers, gaat het deze week weer naar de 2.000.000? er zijn weinig speterende wedstrijden (enigste top club is AZ) … en hopenlijk gaat “Je Leven in de stijgers” vanavond dan toch nog redelijke cijfershalen!

  Verder de TV-primere van “Ella Enchanted”, en Lucie Silvas live in paradiso, exclusief op Tien… mooie cijfers zou een goede afsluitong zijn van een matig najaars seizoen!

 28. Theo

  @Mickey

  Er zaten wel meer nummers bij die niet echt bij het zogenaamde party thema aansloten.
  What is love? van Haddaway bijvoorbeeld.

  History repeating is wel van Shirley Bassey(met de propellerheads) maar was geen Bond-song, je bent in de war met Goldfinger.

  En Dorine slecht??
  Kwestie van smaak waarschijnlijk, ze heeft een jazzy stem.
  En wat mij betreft een erg goede jazzy stem.

 29. Johan B.

  Een mooi afscheid voor een vakvrouw. En idd geen irritante Paul de Leeuw. Blijkbaar geeft Sonja ook niet echt om lintjes, want duidelijk hoorbaar was de vraag van haar of het een hoge onderscheiding was. Ja dat is het, maar dat terzijde. Zij neemt afscheid met een kijkcijfer dat hoger ligt dan “De Wedstrijden” oftewel, ze scoort hoger dan het voetbal. Mogelijk was deze tv-avond de best bekeken avond van dit jaar. Rond de 8,4 miljoen kijkers hebben gekeken tijdens prime-time als ik het snel uitreken. Verliezers waren volgens mij Ned. 3 (matige score Madonna) en Tien. Matig marktaandeel met programma’s die hoger zouden moeten scoren en uiteraard SBS. Dit WK-darts van PDC leeft lang niet zo als “Embassy” dat volgend weekend weer begint. Voor het overige wens ik iedereen een prettige jaarwisseling toe en een gelukkig en gezond 2007 . Tot volgend jaar!

 30. Dj

  @Mickey

  Blue Circle produceert J&G Over de vloer

 31. Maurits

  Ruben en Richy vond ik geweldig.
  En ook X6 ijzersterk.. Sharon viel me een beetje tegen.
  Maar hearts wat genant zo doen op tv!
  Wendy was ongeloofelijk zenuwachtig, vond dr wat kil en versprak zich regelmatig, maar dat mag niks afdoen van het programma.

  Wat een geweldig decor, en wat een opkomst door die schuivende X.
  Petje af!

 32. Talpafan.nl

  @ Mickey, Geer en Goor is bedacht door Talpa Content en geproduceert door Blue Circle

 33. [dannyºlinkers).nl - Gezellig 2007!

  En Blue Circle is een bedrijf van concurrent RTL Nederland.
  Maar Blue Circle produceert wel meer voor concurrenten, zoals Boer Zoekt Vrouw.

 34. WWW.MUSICALINFO.WEB-LOG.NL

  Er is goed gescoort bij X Factor, dus wie nog waagt te zeggen ‘de hype is over, niemand kijkt er mee naar’ kan vertrekken. Natuurlijk het meest boeiende progamma zal het nooit zijn, maar voor een leuke swingende 1,5 uur durende show, zet ik de tv wel aan ;)

  Allemaal alvast een fijn 2007 geweest.
  Thomas van http://www.musicalinfo.web-log.nl

 35. Sander

  Super dat X Factor zo goed gescoort heeft. IK vond het een strakke en mooie show. ‘Vooral het decor was wel vet.’

 36. Joke

  wie wordt de winnaar van Life and Singing?? Gokje…… Esther en Cilly

 37. Jordy II

  Oh dus Ruben is van Sunclub! Ik kende hem al ergens van. Die belachelijke videoclip dat hij nichterig zit te dansen met ´n paar halve cheerleaders om hem heen ergens rond een zwembad van een all-inclusice hotel aan de Costa del Sol.
  Mwa ik vond Ruben wel goed alleen hij is erg jaren ’90.
  Ik hou gewoon van Dorine :D

 38. Bas V

  Wat een saai decor bij X factor. Groot, duur en mooi maar ziet er altijd hetzelfde uit. Gaat snel vervelen. Wendy was afschuwelijk! verder geen slecht programma maar door deze 2 factoren zal ik het niet gaan volhouden.

 39. Televisiefreaks

  1.558.000 kijkers had de allerlaatste aflevering van Sonja gisteren! Ik vond het een mooi en waardig afscheid voor deze koningin der talkshows. Een terechte benoeming ontving ze in de vorm van een lintje van burgemeester Job Cohen tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau! :-)

 40. Dayslover

  Jammer dat vanaf volgende week RTL 4 weer gaat herhalen met ‘Las Vegas’

 41. Craig

  Ik heb gister alleen een stukje Weekend Miljonairs gezien met die nerds. :)

  Trouwens zonde dat RTL5 zulke goede films zo laat op de buis brent die films zouden makkelijker hoger kunnen scoren. Of mag Kill Bill 2 niet voor 22:00? Wat was het minimum nou van geweldadige films? 21:00 toch?

 42. Martijnjdd

  De Nederlandse Filmkeuring bepaalt de leeftijdsgrens. De uitzendtijd hangt daarmee samen: films voor 12 jaar en ouder moeten na 20 uur worden uitgezonden, die voor 16 jaar en ouder na 22 uur.

  Als een film in Nederland nooit de bioscoop heeft gehaald, moet de omroep zelf uitmaken voor welke leeftijd zij de film geschikt achten. Dat heeft in het verleden nogal eens conflicten opgeleverd tussen omroepen en DNF.

 43. Craig

  Ja maar RTL valt toch niet onder de Nederlandse mediawet? Dan kunnen ze Kill Bill toch gewoon om 21:00 uitzenden ofzo? Wat maakt dat ene uurtje nou uit? Wat een bemoeizuchtigheid eigenlijk. Op Film1 zie je ook gewoon de hele dag geweld.

 44. [dannyºlinkers).nl

  @Craig:
  Volgens mij valt RTL ook niet onder de mediawet van NL, omdat het een Luxemburgse zender is.
  Wat wel raar is (zie http://www.rtl.com ) is dat RTL4 en 5 Luxemburgs zijn, en RTL 7 een nederlandse zender is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.