1,2 miljoen kijkers voor TV Kijker van het jaar


De kijkcijfers van vrijdag 29 december 2006 (SKO)

De TV Kijker van het jaar (TROS, Ned1, 21:36) – De TROS-verkiezing van de TV Kijker van het jaar werd gisterenavond door 1.241.000 kijkers bekeken. Reinout Oerlemans presenteerde de uitzending, waarin met kandidaten werd teruggeblikt op het afgelopen televisiejaar. Janneke de Jong werd uitgeroepen tot TV Kijker van het jaar; door Veronica Magazine werd zij bij voorbaat al betiteld als ‘loser 2006′. Als je zoveel tv hebt gekeken om te winnen, “dan heb je geen leven naast de kleurenpit“, aldus Veronica Magazine.

Janneke de Jong won een vergulden home cinema set. “Ik heb toevallig vandaag een mailtje gestuurd naar de tv-gids, met daarin dat de loser van 2006 toch maar mooi een prijs heeft gewonnen! Haha!“, vertelt Janneke op de website Zappen. Janneke had tijdens de quiz veel mazzel. “Ik had geluk met vragen die in mijn straatje lagen. En ik heb ook wel een paar antwoorden gegokt.” Janneke kijkt veel televisie. Van Gooische Vrouwen tot De Lama’s en van Dit was het nieuws tot De Gouden Kooi. Als er volgend jaar opnieuw een TV kijker van het jaar-verkiezing is, dan is Janneke wellicht opnieuw van de partij. “Het is natuurlijk wel leuk om mijn ’titel’ te kunnen verdedigen!

NOS Journaal (NOS, Ned1, 20:00) – Het doodvonnis tegen Saddam Hussein, de Iraak- se ex-dictator, is in de nacht van vrijdag op zaterdag, even voor 04.00 uur, voltrokken. De ex-dictator werd in november veroordeeld vanwege de moorden op 148 sjiitische mannen en jongens in 1982. Het bloedbad volgde op een mislukte moordaanslag op Saddam. Saddam Hussein heeft “rekenschap afgelegd” voor zijn misdaden tegen de menselijkheid. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Margaret Beckett zaterdagochtend gezegd. “Ik verwelkom het feit dat Saddam Hussein terecht heeft gestaan voor een Iraakse rechtbank voor ten minste enkele van de afschuwelijke misdrijven die hij tegen het Iraakse volk heeft begaan.” De Amerikaanse president George Bush heeft de executie van Saddam Hussein “een belangrijke mijlpaal” voor de opbouw van de democratie in Irak genoemd. Bush waarschuwde op zijn ranch dat de voltrekking van het doodvonnis tegen Saddam niet het einde zal betekenen van het geweld in Irak. “Maar het is een belangrijke mijlpaal voor Irak om een democratie te worden die kan regeren, kan standhouden en zichzelf kan verdedigen en die een bondgenoot kan zijn in de strijd tegen het terrorisme.” In de nieuwsuitzendingen werd gisteren al gemeld dat het gonsde van de geruchten dat de executie vannacht zou plaatsvinden. Het NOS Journaal trok gisteren 1.304.000 kijkers (madl: 18.2%).

Darts PDC Purfleet (SBS6, 19:54) – Raymond van Barneveld heeft zich vrijdagavond gemakkelijk geplaatst voor de halve finale van het WK darts van de PDC. Barney maakte korte metten met Alan Tabern en won met 5-0. De grote man van Barney’s nieuwe dartsbond PDC is Phil Taylor. Die kreeg het aan de stok met Chris Mason. Direct na afloop van de door Phil Taylor gewonnen partij (4-0), kwam het tot een woordenwisseling. De discussie verergerde achter de coulissen. Er was zelfs interventie nodig om escalatie te voorkomen. Het gebrek aan collegialiteit is ook Van Barneveld opgevallen. Hij maakte in februari de overstap van de BDO naar de PDC. “Het is hier niet te vergelijken met de Lakeside (het WK van de BDO). Daar zaten we met zijn allen in hetzelfde hotel. Het was er altijd gezellig, leuk om iedereen te zien. Je was er met bekenden onder elkaar. Dat is hier totaal anders. Alle spelers zitten verspreid door de regio. Ik heb een kamer geboekt in het Hilton Hotel. Roland Scholten en Phil Taylor verblijven hier ook, verder niemand. Ik heb tijdens dit toernooien nauwelijks contact met mijn medespelers.” Het verslag van het WK Darts in Purfleet werd gisteren door 399.000 kijkers (madl: 5.3%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen