Reinout Oerlemans blikt terug op televisiejaar

Reinout Oerlemans blikt vanavond terug op een bewogen televisiejaar in de TV Kijker van het jaar-verkiezing bij de TROS op Nederland 1 (21.30 uur). In de uitzending wordt aan de hand van een uitgebreide tv-quiz de allerbeste tv-kijker van 2006 bepaald. In zeventig minuten tijd wordt bepaald wie van honderd geselecteerde kandidaten het best alle ins and outs heeft gevolgd wat betreft nieuwe programma’s, en wie bijzondere tv-gebeurtenissen en alle nieuwtjes en roddels op tv-gebied weet op te rakelen.

De honderd deelnemers aan het programma kregen vragen voor hun kiezen als: ‘Wat was het eerste zesletterwoord dat werd gespeeld tijdens de speciale Lingo-aflevering met Robert Jensen?’, ‘Met hoeveel tienden van een seconde wist Katja Schuurman tijdens de zwemrace een nipte overwinning te boeken op Paul de Leeuw?’ en ‘Wat was de naam van de tweelingbroer van Arjan uit Beauty en de nerd?’

Eén van de deelnemers aan TV Kijker van het Jaar is de 20-jarige Bart Kamerman, die dagelijks ongeveer vijf uur tv kijkt. “Er werd gevraagd wie onlangs was overleden in As the World Turns, maar die soap heb ik nooit gevolgd. Dus dan houdt het op“, aldus Kamerman bij de GPD. Hij heeft de smaak in ieder geval te pakken. “Misschien dat ik me binnenkort maar eens ga opgeven voor een quiz als Deal or No Deal.

De winnaar van de TV Kijker van het Jaar-verkiezing wint niet alleen de titel van het TROS-programma; het programmablad Veronica Magazine kroont de winnaar tot ‘loser 2006’. “Als je als niet-professional zoveel tv hebt gezien dat je deze quiz wint, dan heb je geen leven naast de kleurenpit“, schrijft de gids. (Foto: Kippa)

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen