616.000 kijkers voor Koffietijd


De kijkcijfers van zondag 3 september 2006 (SKO)

Koffietijd (RTL4, 11:00) – De special Koffietijd: Welkom Thuis! werd gisteren door 616.000 kijkers (madl: 26.7%) bekeken bij RTL 4. Het programma was drie uur lang live te zien bij de zender. De comeback van Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg stond in het teken van het goede doel, het duo komt niet terug met een dagelijkse show.

De film ‘The way we were’, die door 192.000 kijkers bekeken werd, overbrudge de tijd tussen de Koffietijd-special en een nieuwe reeks van Wonen in de wolken om 16.15 uur. In deze zestiendelige reportageserie, waarvan de eerste aflevering gisteren door 172.000 kijkers bekeken werd, laten vier Nederlandse gezinnen hun fantasie de vrije loop op woongebied. Om 16.45 uur ging Life & Cooking van start met een nieuw seizoen. Het eerste deel van het programma met Irene Moors en Carlo Boszhard scoorde 605.000 kijkers (madl: 20.2%). Het tweede deel trok vanaf 18.15 uur 809.000 kijkers (madl: 20.0%). Aansluitend werd de eerste aflevering uit een nieuw seizoen van House Vision vanaf 19.00 uur door 553.000 kijkers (madl: 11.7%) bekeken.

Dancing on Ice, de uitslag (RTL4, 21:00) – De Nederlandse actrice Babette van Veen is de tweede afvaller van Dancing on Ice. Het is de tweede keer dat een Nederlander afvalt in de Vlaams-Nederlandse ijsdanswedstrijd. Vorige week viel oud-TROS-presentator Bert Kuizenga af. Er zijn nu nog vijf Vlamingen en drie Nederlanders in de race om de ijsdanswedstrijd te winnen. De uitslag werd bekend gemaakt in een live-uitzending op RTL 4, die door 1.541.000 kijkers (madl: 20.7%) bekeken werd. Voorafgaand aan Dancing on Ice werd een nieuwe aflevering van De Achmea Kennisquiz door 1.251.000 kijkers (madl: 18.7%) bekeken. Na afloop van de ijsshow was Carlo Boszhard te zien in de herhaling van de improvisatiecomedy Gelukkig, je bent er, dat afgelopen vrijdag teleurstellend van start ging met 462.000 kijkers. In de herhaling trok deze aflevering gisteren 889.000 kijkers (madl: 13.4%). “Eindelijk heb ik een show die ook leuk is voor mensen die mij niet kunnen pruimen“, vertelde Boszhard onlangs in De Telegraaf. “Ik heb de hoge heren van RTL gesmeekt een show te bedenken waarin ik nu eens niet zelf een hoofdrol speel. Ik ben altijd zo aanwezig. In de Staatsloterij 100.000 Show moet je me als quizmaster maar willen pikken en in Life and Cooking moet je me überhaupt kunnen pruimen. In Gelukkig! Je bent er! kan ik het niet verknallen en ik kan het ook niet leuker maken dan het is. Misschien probeer ik dat de laatste jaren te veel te doen. (..) Hoewel, het knaagt nu al weer aan me of ik na vier afleveringen passief zijn het nog wel leuk blijf vinden. Ach, als het een hit is, is het een hit. Heb ik eindelijk ook eens hoge kijkcijfers, haha.

Peking Express VIP: De eerste etappe (NET5, 21:36) – De eerste aflevering van Peking Express VIP werd gisteren door 561.000 kijkers (madl: 7.8%) bekeken. In de VIP-variant van het programma geven twaalf BN’ers hun luxe leven op om een barre tocht te maken door India. Art Rooijakkers is de presentator van het programma. Rooijakkers was voor zijn werkzaamheden voor NET 5 werkzaam als verslaggever van NOVA. “Ik was daar de jongste verslaggever ooit en heb daar onder andere reportages gemaakt over wachtlijsten voor demente bejaarden en de anti-globalismerellen in Genua“, aldus Rooijakkers bij TVgids Online. “En als ik nu naar het nieuws kijk – de crisis in het Midden-Oosten, de nacht van Verdonk – beginnen mijn handen weer te jeuken. Ik zou graag nog eens bij een actualiteitenprogramma gaan werken. Nee, zelf heb ik niet gebeld met Nova na het afzwaaien van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Daar ben ik nu echt nog veel te jong voor, ik moet nog meer bagage krijgen voor ik daar geschikt voor zou zijn. Bovendien: van sommige banen kun je alleen dromen. Maar ik ervaar het niet als een groot gemis dat ik nu voor Peking Express werk. Integendeel: ik voel mij een rijk mens dat ik dit werk mag doen.” Voorafgaand aan Peking Express VIP, trok de eerste aflevering uit een nieuw seizoen van Het Blok 590.000 kijkers (madl: 8.3%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen