Kijkcijfer voorspellen: Medisch Centrum

SBS 6 gaat vanavond van start met de dagelijkse realityserie Medisch Centrum over het ziekenhuisleven.

Medisch Centrum (SBS6, 18.25 tot 19.00 uur) – SBS 6 introduceert vanavond het nieuwe realityprogramma Medisch Centrum, een realityserie waarin dagelijks het werkelijke leven van artsen en verpleegkundigen van het Erasmus MC in Rotterdam wordt gevolgd. SBS 6-programmaleider Tina Nijkamp bestelde in eerste instantie zestig afleveringen van het programma. “Maar ik weet bijna zeker dat de reeks aan gaat slaan en dat er dus meer afleveringen zullen volgen“, aldus Nijkamp.

Nijkamp zegt in De Telegraaf dat er traditioneel veel belangstelling is voor ziekenhuisseries, zowel dramavarianten als reallife-reeksen. “Mensen kijken er graag naar, omdat het beroep van arts tot de meest fascinerende beroepen behoort die er bestaan. Je moet er niet aan denken dat die mensen er niet zouden zijn. Het zijn echt helden, en dat willen mensen zien. Artsen verdienen een standbeeld.” SBS6 wil met deze programmering aantonen dat het dicht bij de kijkers staat. “We zijn een echte familie- zender die het echte leven heel dichtbij brengt. Het is gewoon zoals het is, dat is ons credo.

SBS 6 neemt het met Medisch Centrum in de vooravond op tegen onder meer EénVandaag op Nederland 1, That’s the question op 2 en RTL Boulevard op RTL 4.

Hoeveel kijkers gaat Medisch Centrum volgens jou scoren?

Uitslag Medisch Centrum

Gerda – 345.000
Exxon – 336.000

Kokstra – 322.000 – zat met 7.000 kijkers verschil het dichtst bij het door SKO geregistreerde kijkcijfer. Medisch Centrum werd door 315.000 kijkers bekeken.

Pablo Don – 288.000
Coolz – 285.000

Met dank aan Wessel

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen