2,1 miljoen kijkers voor Boer zoekt vrouw


De kijkcijfers van zondag 10 september 2006 (SKO)

Boer zoekt vrouw (KRO, Ned1, 20:22) – Het tweede seizoen van Boer zoekt vrouw ging gisteren van start met 2.073.000 kijkers (madl: 29.7%). Net als in het vorige televisieseizoen is Yvon Jaspers de presentatrice van het KRO-programma. “Voor mij is het al geslaagd, zelfs als nog maar de helft van de mensen zou kijken“, vertelt Jaspers bij de GPD.

Wat telt is dat het zo’n mooie serie is geworden”, vervolgt de presentatrice. “Daarvan raakte ik overtuigd tijdens de logeerweken wanneer bij elke boer drie vrouwen gaan overnachten. In die periode móet het gebeuren, daar zit de kern van het programma. Dan moeten de vonken overslaan – of niet. Doodeng, want er valt niets aan voor te bereiden. We dachten: misschien gebeurt er wel helemaal niets, nergens. We moesten vertrouwen hebben, vertrouwen in de liefde, en in de deelnemers dat ze eerlijk en oprecht zouden zijn. Er zijn zoveel prachtige dingen gebeurd; de individuele ontwikkeling van iemand die er heel stoer instapte en er totaal anders uitkwam, vriendschappen tussen vrouwen die we helemaal niet hadden verwacht en hele verrassende keuzes van boeren. Ik was enorm opgelucht.” Na afloop van Boer zoekt Vrouw trok een nieuwe aflevering van De reünie 1.381.000 kijkers (madl: 19.3%).

Finale Bavaria World Darts Trophy (SBS6, 19:54) – Phil Taylor, algemeen beschouwd als beste darter ter wereld, heeft de World Darts Trophy gewonnen en 45.000 euro laten bijschrijven op zijn bankrekening. De Engelse frontman van de proforganisatie PDC, voor het eerst welkom op dit evenement van de concurrent BDO, was de beste in Utrecht en won in de finale tegen landgenoot Martin Adams: 7-2. Raymond van Barneveld is één van de weinigen die de 46-jarige Engelsman af en toe bedwingen. “Taylor is een beest, man. Ik heb van hem gewonnen, maar alleen maar op het nippertje. Als zijn eerste pijl in een triple valt, is hij niet te stoppen“, zei Barney in het AD. De Nederlandse Michael van Gerwen wist de halve finale net niet te behalen. Van Gerwen: “Ik moet gewoon mijn eigen set houden. Daar straft-ie me genadeloos op af. Terecht. Hier voor een volle zaal in de halve finale staan, dat geeft natuurlijk wat extra druk. Iedereen wil dat je wint. Dat leidt af. Een kwestie van ervaring. Maar het is niet alleen ervaring. Op sommige momenten miste ik de scherpte.” De finale van de World Darts Trophy werd gisteren op SBS 6 door 464.000 kijkers (madl: 6.8%) bekeken.

Fahrenheit 9/11 (VPRO, Ned3, 20:31) – Niet Osama Bin Laden, maar Amerika zelf zit achter de aanslagen van 11 september 2001. Dat denkt een steeds groter wordende groep complotdenkers. Documentairemaker Michael Moore kwam twee jaar geleden al met de documentairefilm Fahrenheit 9/11, die gisteren bij de VPRO door 760.000 kijkers (madl: 10.8%) bekeken werd. In deze film worden de vermeende banden tussen de families Bush en Bin Laden ‘blootgelegd’. Moore stelt dat Bush de aanslagen gebruikte om zijn eigen plannen (onder meer de oorlog in Irak) door te drukken. Na afloop van Fahrenheit 9/11 ging het documentaireprogramma Zembla weer van start op Nederland 3. In de eerste aflevering, die 743.000 kijkers (madl: 15.0%) trok, werden diverse complottheorieën onderzocht. De ’11 september’-avond werd afgesloten met de BNN-documentaire Loose Change 2nd edition, waarin de diverse complottheorieën op een rijtje worden gezet. In de documentaire, inmiddels al miljoenen keren gedownload op internet, komen in anderhalf uur alle ‘bewijzen’ voorbij. ‘Loose Change’ werd door 375.000 kijkers (madl: 20.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen