990.000 kijkers voor De rijdende rechter


De kijkcijfers van dinsdag 26 september 2006 (SKO)

De rijdende rechter (NCRV, Ned1, 22:32) – De NCRV zendt sinds gisteren nieuwe afleveringen van De rijdende rechter uit. De nieuwe reeks bestaat uit dertien afleveringen. Burenruzies, fami- lievetes, conflicten tussen werkgever en werknemer of problemen tussen huurder en verhuurders. Mr. Frank Visser doet in De rijdende rechter, dat wordt gepresenteerd door Mieke van der Weij, bindende uitspraken in verschillende slepende conflicten.

Mijn werk als televisierechter voor de NCRV brengt veel voordelen met zich mee“, vertelt Frank Visser bij de NCRV. “Zo komen er bijvoorbeeld meer diverse en in elk geval andere zaken voorbij dan bij het kantongerecht. Denk alleen al aan de regionale verschillen. Ook ontmoet ik veel deskundigen, die mij in allerlei ingewikkelde kwesties de weg wijzen. Nadeel is dat ik vanuit de ivoren toren in een glazen huis terecht ben gekomen. Iedereen kan en mag mij kritiseren, hetgeen ook in ruime mate gebeurt. Mijn leven als televisierechter is dus lang niet zo ‘veilig’ als dat in de rechtbank. Maar daar moet een rechter maar tegen kunnen.” De rijdende rechter werd gisteren door 990.000 kijkers (madl: 17.0%) bekeken. (Foto: Hans Hogervorst)

Big Brother (Talpa, 18:58) – Er heerst schurft in het Big Brother-huis. Bewoner Rick blijkt last te hebben van de kleine beestjes die op de huid een verschrikkelijke jeuk veroorzaken, schrijft De Telegraaf. Big Brother hoofdredacteur Hummie van der Tonnekreek heeft onmiddellijk maatregelen genomen. Zij vertelt in De Telegraaf: “De dokter heeft de schurft ontdekt. Hij heeft Rick, die dacht eczeem te hebben onderzocht en ons geadviseerd hoe we het probleem te lijf moeten. Al het beddengoed, de handdoeken en de kleding van alle twaalf nog overgebleven bewoners is uit het huis gehaald om zorgvuldig te worden gewassen. De bewoners hebben allemaal zalf gekregen om zich mee in te smeren. Dat moet afdoende zijn. Maar we houden het in de gaten.” Het is onduidelijk of Rick de besmetting mee het huis in heeft genomen. Big Brother scoorde gisteren 193.000 kijkers (madl: 4.4%).

Het huis Anubis (Nickelodeon, 17:30) – Nickelodeon zond gisteren de eerste aflevering uit van de nieuwe mysteriesoap Het huis Anubis, dat dagelijks rond 17.30 uur wordt uitgezonden door de kinderzender, net voordat Talpa van start gaat. Het Huis Anubis is een internaat waar acht jongeren wonen. Nieuwkomer Nienke doet op zolder een bizarre ontdekking en stuit op een mysterie dat ze beter met rust had kunnen laten. In hoeverre de conciërge van het pand bij dit alles betrokken is, blijft lang onduidelijk. Acteur Walter Crommelin speelt Victor, de conciërge van het pand. Hij heeft een groot vertrouwen in de serie, vooral omdat die heel anders is dan voorganger Zoop. Crommelin in de GPD-bladen: “Ik denk dat het geweldig gaat aanslaan. Mijn dochter van tien is nu al geïntrigeerd door het mysterie waar de serie om draait. Bovendien is Anubis heel goed geschreven. Vaak corrigeer ik mijn teksten zelf nog een beetje omdat het dan voor mij gevoel wat ritmischer loopt, maar dat is hier helemaal niet nodig.” De eerste aflevering van Het huis Anubis werd gisteren door 132.000 kijkers (madl: 5.0%) bekeken bij Nickelodeon.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen