923.000 kijkers voor Zeg ‘ns ja


De kijkcijfers van donderdag 31 augustus 2006 (SKO)

Zeg ‘ns ja (TROS, Ned2, 20:27) – De TROS zond gisteren het jubileum- programma uit rond het 50-jarig bestaan van het Prinses Beatrix Fonds voor spierziekten: Zeg ‘ns ja. In aanwezigheid van Koningin Beatrix presenteerde Ivo Niehe – ambassa- deur van het Fonds – het programma vanuit het Beatrix Theater in Utrecht en riep hij kijkers op het Fonds te helpen door donateur te worden.

Natasja Froger presenteerde het gedeelte bij het telefoonpanel. “Toen ik werd gevraagd om dit te doen, heb ik geen seconde getwijfeld om ja te zeggen“, vertelt Natasja in het AD. “Van kinds af aan ben ik eigenlijk al betrokken bij goede doelen. Mijn motto is: het maakt niet uit wát je doet, als je maar iets doet. (..) Toen ik een maand of twee geleden werd benaderd heb ik me verdiept in het fonds. Het onderwerp greep me enorm aan en daarom vind ik het heel mooi om ook mijn steentje bij te dragen.” Zeg ‘ns ja werd door 923.000 kijkers (madl: 15.0%) bekeken.

Prison Break (RTL5, 21:30) – RTL5 zendt momenteel weer nieuwe afleveringen uit van de Amerikaanse misdaadserie Prison Break. Dit najaar staat Prison Break, dat in het afgelopen seizoen gemiddeld zo’n 800.000 kijkers scoorde, recht tegenover de Amerikaanse hitserie House op SBS 6 geprogrammeerd. Prison Break scoorde gisteren 694.000 kijkers (madl: 11.0%); House werd door 835.000 kijkers bekeken. De 29-jarige Sarah Wayne Callies speelt dokter Sara Tancredi in Prison Break. “Het is niet zomaar een serie; het gaat over een man die ten onrechte ter dood is veroordeeld“, vertelt Sarah bij de AVRO. “Je kunt er niet naar kijken zonder vraagtekens te zetten bij de doodstraf. (..) Sarah zit als dokter in een lastig parket. Gevangenen die de elektrische stoel krijgen, horen geestelijk en lichamelijk in perfecte conditie te zijn. Daar moet zij voor zorgen. Dat is een heel tegenstrijdige opdracht voor een arts. Het brengt haar steeds weer in conflict met haar geweten.

4 in het land (RTL4, 22:28) – Hisham Hafez, de Syrische vader van de twee veelbesproken kinderen Ammar en Sara, vertelde gisteren bij 4 in het land voor het eerst op de Nederlandse televisie zijn kant van het verhaal. Hij ging voor het eerst in op zijn beweegredenen om zijn kinderen in Syrië te houden. Ammar en Sara bivakkeren in de Nederlandse ambassade in Damascus, terwijl hun Nederlandse moeder en Syrische vader in een felle strijd om het ouderschap zijn verwikkeld. In het interview beschuldigde Hafez het ambassadepersoneel er onomwonden van zijn kinderen te manipuleren zodat het lijkt alsof ze naar Nederland willen, terwijl ze volgens hem liever in Damascus blijven. Hafez: “Ik had mijn dochter aan de telefoon. Iemand zei tegen haar: ‘Zeg tegen papa: ‘Wij willen terug naar Nederland’. Toen heeft mijn dochter dat in angst gezegd’“. Hafez betreurt het dat de Nederlandse media volgens hem alleen aandacht heeft voor zijn ex-vrouw en vindt dat hij hierdoor ten onrechte zwart wordt gemaakt. Ruim twee maanden wonen de Nederlandse kinderen Ammar (13) en Sara (11) nu in het gebouw van de Nederlandse Ambassade in Syrië. Zij zijn daar opgevangen met als doel ze naar Nederland te krijgen. Hun vader, Hisham Hafez, nam ze twee jaar geleden mee naar zijn geboorteplaats, de Syrische hoofdstad Damascus. Hafez geeft hiervoor als reden dat hij in zijn voormalige woonplaats Oude Pekela werd bedreigd en hij zijn kinderen wilde beschermen. Volgens de Nederlandse wet behoren de kinderen aan hun moeder Janneke Schoonhoven toe, maar volgens de Syrische wet aan hun vader. Het wachten is nu op een oplossing, zodat Ammar en Sara eindelijk het ambassadegebouw kunnen verlaten. 4 in het land werd gisteren door 513.000 kijkers (madl: 9.0%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen