805.000 kijkes voor Klasgenoten


De kijkcijfers van donderdag 21 september 2006 (SKO)

Klasgenoten (RTL4, 21:35) – De derde aflevering van Klasgenoten nieuwe stijl werd gisteren door 805.000 kijkers (madl: 13.2%) bekeken. Schrijfster Heleen van Royen was gisteren de hoofdgast in het programma, waarin bekende Nederlanders weer oog in oog komen te staan met hun klasgenoten van vroeger. Heleen van Royen schreef onder meer de bestseller ‘De gelukkige huisvrouw’, dat binnenkort zal worden verfilmd.

Voorafgaand aan Klasgenoten werd een nieuwe aflevering van LookingGood: Van Ramp tot Vamp door 797.000 kijkers (madl: 13.6%) bekeken. Het was een lange tijd onzeker of er wel een nieuw seizoen van het metamorfoseprogramma zou komen. De sponsoren achter het programma twijfelden of er nog wel een nieuwe reeks moest komen. “We zijn nu acht seizoenen bezig, en dan vraag je jezelf ook af: moeten we hier nog wel mee doorgaan?“, vertelde Hans Nelson begin dit jaar namens één van de sponsors. In ieder geval werd wel besloten dat er voor presentatrice Mariska Hulscher geen plaats meer was na zeven seizoenen LookingGood. “Wij doen gericht onderzoek, en concluderen daaruit dat het programma anders moet, wat frisser. Mariska past wat minder in het programma“, liet Nelson destijds weten.

De wereld draait door (VARA, Ned3, 19:33) – Voor het VARA-programma De wereld draait door duiken ‘De Jakhalzen’ sinds een jaar overal op in het nieuws. “Als Jakhals doen we een poging tot een satirische, subjectieve kijk op het nieuws“, legt Jakhals Frank uit in TVgids Online. “Je kunt een berichtje uit de krant halen en, à la Editie NL, de mensen om wie het gaat interviewen. Wij doen het anders, wij geven onszelf een rol in het nieuwsonderwerp.” De items van de Jakhalzen duren gemiddeld drie minuten. Jakhals Isolde: “Zo’n item maken kost soms even veel inspanning als een interview van een half uur, daar verkijken mensen zich vaak op. Daarnaast hebben we weinig middelen en weinig tijd en de kunst is om van deze zwakte je kracht te maken. Soms zijn we júist door die beperkingen in staat om de dingen van een heel andere kant te laten zien.” Isolde heeft gekke dingen gedaan in haar carrière als Jakhals: “Ik heb Paul Verhoeven gesmeekt of ik in zijn volgende film mocht spelen, ik heb over de grond gekropen met de cast van de Oscarwinnende film van Tsotsi. Dat laatste was een heel bizar interview en dan ben ik zelfs aan het klootzakken om het terug te brengen tot een itempje van tweeënhalve minuut. Zulke interviews zijn integraal bruikbaar. Wellicht gaan we dat soort dingen binnenkort op de website zetten.” De wereld draait door werd gisteren door 347.000 kijkers (madl: 7.3%).

Shownieuws (SBS6, 19:27) – De uitzending van Shownieuws staat vanavond voor een groot deel in het teken van het populaire programma Boer zoekt Vrouw. Speciaal voor Shownieuws heeft onderzoeksbureau De Vos & Jansen een onderzoek gedaan onder de Nederlandse bevolking. Onderzocht is wie men de leukste boer vindt uit de huidige tweede serie van Boer zoekt Vrouw en of men zou overwegen met een boer(in) te trouwen. Het vorig jaar voor een Televizier-Ring genomineerde Boer zoekt Vrouw is sinds enkele weken weer te zien. Niet alleen in Nederland is het programma populair, ook in het buitenland is het succesvol. In de speciale uitzending van Shownieuws morgenavond zijn ook beelden te zien van de versies die momenteel te zien zijn in België en Oostenrijk. Shownieuws werd gisteren door 526.000 kijkers (madl: 11.0%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen