3 miljoen kijkers voor Nederland – Wit Rusland


De kijkcijfers van woensdag 6 september 2006 (SKO)

Nederland – Wit Rusland (SBS6, 20:23) – Het Nederlands voetbalelftal heeft ook de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK in 2008 gewonnen. In Eindhoven was Oranje woensdag met 3-0 te sterk voor Wit-Rusland. Arsenal-speler Robin van Persie maakte de eerste twee doelpunten. Dirk Kuyt zorgde in blessuretijd voor de derde treffer. “We hebben bij vlagen goed gespeeld“, zegt Van Persie in De Telegraaf. “In de fases dat je goed speelt, moet je toeslaan. Dat hebben we gedaan.

Met zes punten voert het Nederlands elftal groep G van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap aan. Bondscoach Marco van Basten is tevreden. “Uiteindelijk is 3-0 een goede overwinning“, aldus Van Basten. Van Basten vond Oranje vooral in de eerste helft redelijk spelen. Dat de Wit-Russen aanvankelijk in de tweede helft het spel bepaalden, had volgens hem te maken met de spanning, die in de ploeg sloop. “Het begin was wat angstig. Het zelfvertrouwen was een beetje weg. Pas na de tweede treffer waren we daarvan verlost. De ploeg heeft zich door die fase geknokt. Ik ben tevreden.” De wedstrijd Nederland – Wit Rusland werd gisteren door 2.973.000 kijkers (madl: 47.1%) bekeken bij SBS 6.

Max and the City (RTL4, 22:55) – RTL 4 herhaalt sinds afgelopen maandag de opmerkelijke reeks Max And The City op de late avond. Hierin werpt de voormalig RTL Nieuws-verslaggever Max Westerman een blik op New York. Max brengt in 2007 zijn nieuwe boek uit, waarin hij vertelt over zijn jarenlange ervaring in de Verenigde Staten. Bovendien is de serie Max and the City onlangs op dvd uitgebracht. “RTL is eveneens bij de dvd-uitgave betrokken en ondersteunt deze promotioneel met reclamespotjes en een herhaling van de serie“, liet uitgever Nieuw Amsterdam onlangs weten. Vanaf maandag 18 september, als Max and the City is afgelopen, zendt RTL 4 op de late avond het nieuwe programma De Eetclub uit. In dit programma gaan Britse amateurkoks een kookstrijd aan waarbij ze hun dinergasten, die tevens hun tegenstanders zijn, culinaire hoogstandjes moeten voorzetten. Omdat het diner bij hen thuis plaatsvindt, moeten ze ook de rol van gastvrouw of -heer met verve vervullen. Na afloop van het etentje krijgt men een cijfer van de dinergasten. Degene die het hoogste gemiddelde heeft, wordt uitgeroepen tot de winnaar van De Eetclub. Max and the City werd gisterenavond door 230.000 kijkers (madl: 5.2%) bekeken.

Pauw & Witteman (VARA, Ned3, 23:01) – De derde aflevering van de nieuwe talkshow Pauw & Witteman werd gisteren door 695.000 kijkers (madl: 19.3%) bekeken. Jeroen Pauw en Paul Witteman ontvingen in de uitzending onder meer presentatrice Catherine Keyl, die maandag een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. Volgens Herman Meijer, eindredacteur van Pauw & Witteman, hangt er een ‘energieke sfeer’ op de redactie van het programma. “Iedereen hier is blij met de goede start, maar met het mooie decor dat we hebben, de toppresentatoren en de dagelijkse vaste plek op de best bekeken zender moeten we het maximale neer gaan zetten“, vertelt Meijer bij Publiek Centraal. “Zo zijn we op dit moment ook nog op zoek naar de juiste toon van het programma. Maar het is heerlijk dat mensen ons zo snel al hebben gevonden en dat je met een groot publiek kan groeien.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen