1,4 miljoen kijkers voor Mooi! Weer De Leeuw


De kijkcijfers van zaterdag 9 september 2006 (SKO)

Mooi! Weer De Leeuw (VARA, Ned3, 20:31) – Paul de Leeuw scoorde gisteren 1.410.000 kijkers (madl: 21.9%) met een nieuwe aflevering van het amusementsprogramma Mooi! Weer De Leeuw op Nederland 1. Inspiratie heeft Paul dan genoeg voor het nieuwe seizoen. “Ik zou wat kunnen doen met de TV-comeback, of een Big Brother-parodie. Er zitten twee leuke blonde zusjes in en een negerin die alles heel goed begrijpt“, vertelt Paul bij TVgids Online. Ook belangrijk zijn de verschillende wensen van het publiek.

Ik heb al iemand die wil kroonluchterslingeren. Er is ook een meisje dat heel graag uit een taart wil springen. De inbreng van de gasten is eigenlijk het allerbelangrijkst. Mooi! Weer De Leeuw staat of valt met originele wensen.” Naast Mooi! Weer De Leeuw startte de VARA gisteren tussen zeven en acht uur ’s avonds ook met nieuwe reeksen van het consumentenprogramma Kassa (838.000 kijkers) en de komedie Kinderen geen bezwaar (814.000 kijkers). Ná het programma van Paul de Leeuw bracht de AVRO een nieuwe aflevering van Koefnoen (1.133.000 kijkers). De TROS startte om 22.00 uur een nieuwe reeks van BankGiro Loterij: Kies de kluis (481.000 kijkers).

Wonderlijke wegen (NCRV, Ned1, 19:00) – Op Nederland 2 gingen gisteren vier programma’s van start. In de eerste aflevering van Wonderlijke wegen, dat door 109.000 kijkers (madl: 3.0%) werd bekeken, ging Ernst Daniël Smid op zoek naar de verhalen van twee Zeeuwse ‘meisjes’: Nehalennia en Onze Lieve Vrouwe van den Polder. Na Wonderlijke Wegen trok het royaltyprogramma Blauw Bloed van de Evangelische Omroep 554.000 kijkers (madl: 11.8%). Rond 20.15 uur ging de NCRV van start met het nieuwe programma Felderhof Villa Versa, waarin Rik Felderhof nu eens bij de bekende Nederlanders thuis gaat overnachten. In de eerste aflevering bleef Rik dicht bij zijn Villa, want hij was te gast in het Franse vakantiehuis van de bekende acteur Jeroen Krabbé. Felderhof Villa Versa werd door 618.000 kijkers (madl: 10.2%) bekeken. De start van een nieuw seizoen Rondom tien werd vanaf negen uur door 450.000 kijkers (madl: 6.7%) bekeken.

Dancing on Ice (RTL4, 20:00) – De bekende Vlaming Luc Appermont zou het liefst stoppen met Dancing on Ice. Dat schrijft De Telegraaf. De houterige Belg kreeg zaterdag voor de derde achtereenvolgende week het laagste aantal punten van de jury. “Ik had het niet willen missen, maar ik vind het nu mooi geweest. Vantevoren had ik bedacht dat ik drie weken mee zou willen doen aan het programma. Dat is gelukt“, aldus Luc. “Ik wil de mensen in Vlaanderen en Nederland vragen nu op andere, goede, schaatsers te stemmen.” Luc grapte dat hij niet wil dat juryvoorzitter Joan Hoanappel iedere week de haren uit haar hoofd trekt na zijn optreden. Zondagavond zal duidelijk worden of Lucs fans gehoor gehoor geven aan zijn oproep. Dan wordt bekendgemaakt welke twee koppels in skate-off van Dancing on Ice zitten. Dancing on Ice werd gisteren door 1.461.000 kijkers (madl: 23.7%) bekeken. De grote live-show van Sterren dansen op het IJs scoorde vrijdag nog 1.871.000 kijkers (madl: 27.7%) voor SBS 6. Uit de result-show van de SBS 6-ijsshow, die gisteren door 1,2 miljoen kijkers werd bekeken, bleek dat Klaas Wilting de ijscompetitie moet verlaten.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen