542.000 kijkers voor De TV-Comeback


De kijkcijfers van zaterdag 29 juli 2006 (SKO)

De TV-Comeback (MAX, Ned1, 20:31) – Tineke de Nooij maakte gisteren haar TV-comeback in het gelijknamige programma van omroep MAX. Het programma, dat door 542.000 kijkers (madl: 15.9%) bekeken werd, bracht de sfeer van de bekende Tineke-shows. Joop Braakhekke stond in de keuken. Haar speciale gast was Bert van Leeuwen met wie ze sprak over zijn programma Het Familiediner (EO). Acht jaar na het beindigen van haar tv-carrire besloot De Nooij om mee te doen aan het programma van MAX. “Presenteren kan ik namelijk wl goed. In tegenstelling tot verplegen“, vertelde De Nooij onlangs in De Telegraaf.

De Nooij was in het programma onder andere te zien achter de rolstoel van haar man, gepensioneerd chirurg Peter IJkelenstam (82). “Hij heeft een aantal herseninfarcten gehad. (..) Door de hersenbeschadiging als gevolg van diverse infarcten kan Peter inmiddels niets meer zelf en moet hij overal bij geholpen worden. Hij zit in een rolstoel, en n kant van zijn lichaam werkt niet meer. Die bestaat ook niet voor hem. Je moet je voorstellen dat hij zijn horloge wl herkent, maar de arm die eraan vastzit nt.” De opnamen voor de TV Comeback Show waren voor de 65-jarige presentatrice een welkome afleiding van haar dagelijkse beslommeringen. De Nooij wist van tevoren nog niet of ze haar rentree op de Nederlandse televisie, gisterenavond bij omroep MAX op Nederland 1, zou bekijken. “Ik kijk niet zo graag naar mezelf.

Hart van Nederland (SBS6, 22:37) – Hart van Nederland van SBS 6 weet ook in de zomermaanden dagelijks meer dan n miljoen kijkers te scoren. Het populaire nieuwsmagazine werd gisteren door 1.194.000 kijkers (madl: 27.1%) bekeken. Marlayne Sahupala is n van de presentatrices van de late night-nieuwsrubriek. Binnenkort zal ze ook te zien zijn in de vroege editie van het ‘Hart’. De grootste passie van Marlayne blijft zingen. Ze kwam in de muziekwereld terecht toen ze in het achtergrondkoortje van Ren Froger zong. Uiteindelijk werd ze in 1999 achtste bij het Eurovisie Songfestival in Jeruzalem. “Als ik die Nationale Finale niet had gehaald, dan had ik niet voor Hart van Nederland en zo gewerkt“, aldus Sahupala in TROS Kompas. “Ik weet nog heel goed dat ik de avond voor de finale tegen mijn man Danny zei dat ik het gevoel had dat het leven na morgen nooit meer hetzelfde zou zijn. Een gevaarlijke uitspraak natuurlijk, maar het is wel zo gegaan. De tijd na het Eurovisie Songfestival was heel lastig. Er kwam een single en daar mest ik dan een hit mee scoren. En iedereen weet hoe moeilijk dat tegenwoordig is. Het maakte me erg onzeker, ik ging twijfelen aan alles en wist even niet welke kant ik op moest. Totdat het presenteren zich aandiende en ik besloot me daar op te storten. Maar ik wilde er wel bij blijven zingen. Het is een heel goede combinatie gebleken.

Top of the pops (BNN, Ned2, 18:57) – Curt Fortin is presentator van BNN’s Top of the Pops, dat gisteren in de herhaling door 193.000 kijkers (madl: 7.5%) bekeken werd. Fortin leeft niet op erg grote voet, vertelde hij recentelijk in Veronica Magazine. “Dat valt eigenlijk best mee“, aldus Fortin. “Ik hecht wel veel waarde aan comfort. Kleding moet goed zitten en mijn interieur en mijn auto moeten ook comfortabel zijn. Verder eis ik niet zoveel.” Volgens Fortin verdient RTL 4-presentatrice Irene Moors een ‘vette knipoog’ in Hilversum. “Zij heeft zo’n sterke persoonlijkheid. Als zij ergens binnenkomt, is het net alsof Sinterklaas er is; alle ogen zijn op haar gericht.” Bij de NET 5-serie Grey’s Anatomy krijgt de presentator geen hap door de keel. “Daarvan krijg ik zo’n brok in m’n keel, dat ik niks meer naar binnen krijg. Ik vind dat echt z’n goede serie. Lekker sentimenteel word je daarvan.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen