252.000 kijkers voor Dochters + Moeders


De kijkcijfers van woensdag 26 juli 2006 (SKO)

Dochters + Moeders (KRO, Ned1, 22:46) – Het tweede seizoen van Dochters + Moeders, dat sinds gisteren wordt uitgezonden door de KRO op Nederland 1, staat in het teken van de bijzondere band tussen moeder en dochter. “In Dochters en Moeders laten we moeder en kind allerlei dingen samen doen“, vertelt regisseur Hella van der Wijst bij TvgidsOnline. “Ze gaan bijv. zeilen en koeien melken.” Dochters + moeders trok 252.000 kijkers (madl: 7.0%).

Hele simpele dingen, maar aan de manier waarop ze met elkaar omgaan zie je meteen hoe de relatie in elkaar zit. Voor de mensen thuis is dat denk ik erg leuk om naar te kijken, omdat er veel herkenning zal zijn.” Zelf heeft Hella van der Wijst een goede relatie met haar moeder. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen, maar over het algemeen gaan we goed met elkaar om. Gek is wel dat de rollen nu zijn omgedraaid. Mijn moeder is al op leeftijd en met de nodige ziekenhuisbezoeken achter de rug heeft ze wel wat verzorging nodig. Dat voelt heel onnatuurlijk, normaal gesproken zijn het de moeders die voor hun kinderen zorgen. Als je dan ineens je eigen moeder aan het troosten bent, is dat de omgekeerde wereld.

Shownieuws (SBS6, 19:25) – De populaire zanger Gerard Joling is n van de presentatoren van de vroege editie van Shownieuws, dat ook dit jaar geen zomerstop kent. Gerard Joling stond dit jaar voor de tweede keer samen met Gordon en Ren Froger in de Amsterdam ArenA. “Af en toe kun je ze wel achter het behang plakken“, vertelt Froger bij Veronica over de samenwerking met zijn twee collega’s. “Maar op het moment dat er echt gewerkt moet worden, ben ik kei- en keihard en zeg ik: ‘Jongens, koppen dicht, even serieus’. Nu de concerten zijn afgelopen gaan we af en toe nog wel samen de kroeg in. Maar we hebben verschrikkelijk drukke agenda’s. Gerard helemaal, die is altijd weg. Zoals Gordon altijd zegt: ‘Die gaat nog naar de opening van een envelop’. Als-ie geen Shownieuws heeft, maakt-ie wel shownieuws.” De vroege editie van Shownieuws trok gisteren 334.000 kijkers (madl: 10.5%).

4 in het land (RTL4, 22:28) – 4 in het land-presentatrice Pernille la Lau is met tussenpozen al ruim twintig jaar op televisie te zien. “Het presenteren heeft altijd een beetje aan mij gehangen, het was ook een jeugddroom“, vertelde de 34-jarige La Lau onlangs in TROS Kompas. “Toen ik twaalf was, had je twee televisienetten. Ik wachtte de hele week op Avro’s Kinderbios, dat is nu niet meer voor te stellen. Het is niet zo dat ik vroeger een beeld had hoe mijn toekomst bij televisie eruit zou zien, maar ik was erdoor gefascineerd. Ik heb n oudere broer, maar die had dat helemaal niet. En van mijn ouders heb ik het ook niet, denk ik. Mijn moeder was logopediste, onder meer op een lomschool, en mijn vader werkte voor een bank. Het is bij mij dus echt uit de lucht komen vallen. Mijn ouders wilden graag dat wij iets deden wat we leuk vonden en stonden helemaal achter mij. Ze hebben me ook altijd overal heen gereden en weer opgehaald, soms midden in de nacht.” De voormalig Hart van Nederland-presentatrice heeft inmiddels zelf kinderen. “Nu, met 4 in het land, ga ik ’s middags weg en ben ik ’s avonds laat thuis, maar de kinderen passen zich daarbij prima aan. Ik vind het jammer dat ik ze een paar dagen niet zelf in bed kan leggen, maar dat doet mijn vriend dan en dat is ook goed. Nu is papa het helemaal voor ze… Dat is soms wel even slikken voor mij, ha ha.” 4 in het land werd gisteren door 291.000 kijkers (madl: 7.5%) bekeken na 22.30 uur bij RTL 4.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen