Van Westerloo: ‘John gaat SBS kopen’

Geplaatst op di 28 mrt 2006 om 13:53

RTL-baas Fons van Westerloo verwacht dat John de Mol de Nederlandse SBS-zenders (NET 5, SBS 6 en Veronica) gaat kopen. Dat zegt hij bij De Nieuwe Reporter. “Ik zeg niet dat het lukt, maar hij zal niet rusten voor hij SBS kan inlijven. Het is iemand met een lange adem, hij zal er niet mee ophouden, dat zal niet gebeuren“, aldus Fons.

Van Westerloo verloor de dagelijkse talkshow Barend & Van Dorp aan John de Mols Talpa. Bij RTL wordt niet serieus nagedacht over de vulling van het gat dat Barend en Van Dorp hebben achterlaten. Volgens Van Westerloo doet zijn zender inmiddels genoeg aan informatie.

RTL besteedt per jaar 26 miljoen euro aan nieuwsprogramma?s. “Editie NL, Boulevard, tweemaal RTL Nieuws, 4 in het land, ik vind dat we aardig meedoen. Slim dat ze bij de Publieke Omroep nu in dat gat springen met Witteman en Pauw. Als iemand dat moet oppikken, is het de publieke omroep.
U kunt niet meer reageren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.