TROS wil joint venture

De TROS wil haar werknemers en programmarechten onderbrengen in een joint venture, samen met Dullaert & Dumas Film en TV Producties. Een beslissing hierover wordt deze week verwacht.

Met de joint venture wil de ‘grootste familie van Nederland’ haar toekomst in eigen handen houden, terwijl staatssecre- taris Van der Laan (Media) juist meer macht aan de raad van bestuur Publieke Omroep (PO) wil geven.

Die raad gaat vanaf 2008 bepalen welke programma’s worden uitgezonden en welke niet. Als PO bepaalde TROS-titels niet wil hebben, kan de joint venture ze altijd nog aanbieden bij commerci?le zenders. De Nederlandse Vereniging van Journalisten vindt het voorgenomen samenwerkingsverband schandalig. Momenteel werken er 145 mensen bij de TROS en de vakbond vreest dat zeker niet iedereen mee kan naar het nieuwe bedrijf. “Ook lijkt me duidelijk dat de werknemers die wel meegaan niet meer onder de omroep-cao zullen vallen. Dat vind ik een zeer ongewenste ontwikkeling, zeker als je in aanmerking neemt dat het nog zeer de vraag is of de plannen van Van der Laan, zoals ze nu voorliggen, zullen doorgaan“, zegt M. Visch van de NVJ. [u]ANP[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen