‘Negerzoenen&Jodekoeken’ handhaaft programmatitel

[img=200,150 left]http://www.bouncemedia.tv/phpwcms_tmp/thumb_preview/1_277_EzVVQXCX6e.jpg[/img]De talkshow Negerzoenen & Jodekoeken (foto), dat sinds kort wordt uitgezonden door diverse regionale televisiezenders, handhaaft haar programmatitel. Dat laat producent Image Media&TV weten in een reactie op een besluit van de Tilburgse koekfabrikant Van der Breggen.

De door deze onderneming gemaakte negerzoenen verkoopt zij voortaan als ‘Buys Zoenen’, omdat de eigenlijke naam van deze Hollandse lekkernij racistisch zou zijn. Producent Image Media&TV gaat hier niet in mee en handhaaft het woord ‘negerzoenen’ in haar programmatitel.

Daarmee neemt de tv-producent naar eigen zeggen ‘nadrukkelijk afstand van het misplaatste politiek- correcte karakter dat ten grondslag ligt aan de commerci?le koerswijziging bij Van der Breggen’. “In onze talkshow gaat het er juist over dat begrippen als negerzoen en jodekoek diepgeworteld zitten in onze samenleving. Het is dus onzin om dat te gaan ontkennen“, aldus presentator Jeroen Grob. “Blijkbaar moet het woord negerzoen nu opeens uit de Nederlandse taal verdwijnen. Maar als je dit soort termen gaat censureren, krijgen we een hele rare wereld. Wij zullen onze programmatitel dus juist doorzetten, op steeds meer televisiezenders.

Negerzoenen&Jodekoeken wordt sinds begin vorige maand geproduceerd voor een aantal regionale omroepen. In deze talkshow schuiven wekelijks bekende Nederlanders bij de presentatoren Mildred Roethof en Jeroen Grob aan tafel. Ook actuele discussies worden in deze talkshow besproken.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen