Bloemen spant kort geding aan tegen SBS 6

Karin Bloemen gaat een kort geding aanspannen tegen SBS 6. Dat vertelde zij in RTL Boulevard. Bloemen vindt het niet kunnen dat Ellemieke Vermolen en Joop van Tellingen voor het SBS-programma Shownieuws met een helikopter boven de huizen van bekende Nederlanders gaan vliegen. Karin is voorzitter van Stichting Tegen Inbreuk Privacy. Ze noemt het een schending van de privacy van de diverse bekende Nederlanders.

Ik heb het meteen uitgezocht“, aldus Bloemen. “Ik heb een advocaat gezocht met de vraag of dit wel mag.

Hij zegt: ‘Zolang het geen publiek belang dient, is het een ongeoorloofde inbreuk op de persoonlijke levenssfeer’. Ik ga, als dit allemaal doorgaat, zo snel mogelijk kijken of ik een kort geding aan kan spannen tegen SBS 6.” Het idee om met een helikopter boven de huizen van bekendheden te vliegen, is niet nieuw. Evert Santegoeds deed dit al jarengeleden. Volgens Bloemen is de regelgeving nu aangescherpt. “Toen Evert dit deed was het waarschijnlijk nog niet zo streng als nu.

Advocaat H.J. van der Tak denkt dat Karin sterk staat. “Het is vaak vertoond, dus je zou zeggen dat het kennelijk mag omdat er anders wel ingegrepen was. Ik ben van oordeel dat het niet mag om dezelfde rede dat je ook niet door iemand zijn hek mag fotograferen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen