Internationaal succes voor ‘Kies de kluis’

[img=300,205 left]http://www.bankgiroloterij.nl/upload/67459_9107_1141407467035-kluis270206-05.jpg[/img]Het televisieprogramma Kies de kluis maakt wereldwijd furore. Mark van Berkel en Kirsten van Nieuwen- huijzen van Intellygents, een bedrijf dat tv-formats bedenkt, hebben een distributiedeal gesloten met Endemol.

Kies de Kluis is een grote quizshow met een finale waarin wordt gespeeld om een totaalbedrag dat kan oplopen tot enkele tonnen. Marc Klein Essink presenteert het programma hier in Nederland. De TROS zendt Kies de Kluis iedere zaterdag rond acht uur ’s avonds uit op Nederland 2.

De internationale titel van het format is Take it or leave it en is onder de titel Il Malloppo een groot succes op de Italiaanse zender Rai Uno. In Spanje zal Kies de Kluis vanaf april dagelijks te zien zijn onder de titel El Malloppo. In dezelfde maand neemt Endemol een pilot van de quizshow op voor de Franse televisiezender TF1. Endemol en Intellygents hopen tijdens de komende MIP tv-beurs in Cannes nog meer deals met buitenlandse zenders bekend te kunnen maken.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen