1,6 miljoen kijkers voor Dancing with the Stars



De kijkcijfers van zaterdag 25 maart 2006 (SKO)

[hr][img=226,165 left]http://static.tvgids.nl/upload/l/lieke_klein.jpg[/img][u]Dancing with the stars (RTL4, 20:00)[/u] ? Dancing with the stars is terug bij RTL 4. Er keken [u]1.649.000 kijkers (madl: 23.1%)[/u] naar de eerste aflevering uit het nieuwe seizoen van de danscompetitie. Ook in het nieuwe seizoen nemen Sylvana Simons en Ron Brandsteder de presentatie voor hun rekening.

Het dansprogramma was de come-back van Ron. In tegenstelling tot vorig jaar, is de uitzending van Dancing with the Stars op zaterdag nu niet live. Precies op het moment dat de danswedstrijd op de buis wordt gebracht, staat hij namelijk in het theater.

Nu wordt de competitie ‘live on tape’ opgenomen. Dat houdt in dat het weliswaar van te voren wordt opgenomen, maar dat er verder niet meer aan gemonteerd wordt. Ron scheurde zelf op zijn motor langs alle dansscholen waar zijn kandidaten trainden, omdat hij vindt dat presenteren verder gaat dan presenteren alleen. “Van ambacht is tv fastfoodindustrie geworden, zoals kleermakers zijn weggewerkt door de confectiefabrieken in China“, aldus Brandsteder bij de GPD. “Ik zie mezelf als een ambachtelijke presentator, die altijd vanaf het nulpunt aan de ontwikkeling van een programma meewerkte. Dan zaten we drie dagen in een hotel op de Veluwe en bedachten we een programma. Die betrokkenheid is weg. Nu krijg ik een mailtje dat ik op die en die tijd op moet draven in maatpak, de autocue staat al klaar. TV is veel vluchtiger geworden. En als je mensen dan ziet presenteren, zie je ze iets oplezen, voor hetzelfde geld zijn het de waterstanden. Ze hebben geen idee waar het over gaat. Wat belangrijk is, is hoe hun haar zit, of de jurk up to date is.

[hr][u]Gala van het Nederlandse lied (KRO, Ned1, 20:33)[/u] – De KRO zond gisteren een verslag uit van het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied, dat op 19 maart werd gehouden in het Beatrix Theater in Utrecht. Een groot aantal Nederlandse artiesten bracht tijdens dit concert een eerbetoon aan Marco Borsato. In de televisie-uitzending keek KRO-presentatrice Anita Witzier gisteren samen met de zanger terug op deze dag. Borsato ontving tijdens het gala de Radio 2 Zendtijd Prijs 2006. Ter gelegenheid hiervan brachten onder anderen Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Trijntje Oosterhuis, Paskal Jakobsen (Bl?f), Veldhuis & Kemper, Herman van Veen, Lenette van Dongen, Clouseau, MIR (ex-Twarres) en Esther Hart ieder een nummer uit het oeuvre van Borsato ten gehore. Zij werden daarbij begeleid door het Metropole Orkest, voor de laatste maal onder leiding van Dick Bakker. De Radio 2 Zendtijd Prijs wordt jaarlijks toegekend door Radio 2 en BUMA Cultuur (voorheen Conamus) aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Het was de zevende keer dat de prijs werd uitgereikt. De tv-uitzending werd gisteren door [u]753.000 kijkers (madl: 10.4%)[/u] bekeken bij de KRO op Nederland 1.

[hr][u]Onder de tram (VARA, Ned3, 22:40)[/u] – De eerste aflevering van het nieuwe VARA-programma Onder de tram scoorde gisteren [u]379.000 kijkers (madl: 6.2%)[/u] op de late avond van Nederland 3. Onder de tram is een humoristisch praatprogramma waarin cabaretiers Joep van Deudekom en Rob Urgert de zin en onzin van wetenschappelijk en maatschappelijk onderzoek belichten. Elke week delen zij hun fascinatie voor feiten en weetjes met twee wisselende gasten en met hun vaste gast, de Belgische cabaretier Wim Helsen. De eerste serie van zes afleveringen van Onder de tram zal tot en met 29 april wekelijks op zaterdagavond van 22.30 uur tot 23.10 uur bij de VARA op Nederland 3 worden uitgezonden. In de eerste aflevering waren gisteren Diederik van Vleuten en Sophie Hil- brand te gast. Vanaf het najaar zal er een tweede serie van acht afleveringen worden uitgezonden.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen