Endemol blaast Baantjer-film af

Producent Endemol maakt toch geen speelfilm van de populaire tv-serie Baantjer. De producent loopt al sinds 2004 met dat plan, maar inmiddels is de makers duidelijk dat het maken van de film op te veel creatieve bezwaren stuit. Volgens Peter R?mer van Endemol was de financiering zeker geen struikelblok.

Die zag er goed uit. Maar we gingen ons steeds meer afvragen wat we de bioscoopgangers meer konden bieden dan wat ze al gewend waren van de tv-serie. Je kan wel een helikopter in een gracht laten storten, maar dat is niet des Baantjers“, aldus R?mer.

Endemol was van plan om de film in het voorjaar van 2007 op te nemen, waarna de productie aan het eind van dat jaar de bioscopen in zou kunnen. Rond die tijd zou rechercheur De Cock ook zijn laatste moorden bij RTL 4 oplossen. Het einde van de tv-reeks wordt nu gemarkeerd door extra lange afleveringen rond die tijd. “Het programma is al elf seizoenen een succes. We vinden het een te groot risico om het einde van zo’n reeks gepaard te laten gaan met een speelfilm die mogelijk niet goed wordt ontvangen of bekeken. De hoofdrolspelers betreuren de beslissing, maar begrijpen die wel.

Endemol stapte destijds, samen met RTL, met veel verwachtingen in het speelfilmproject. “Maar gedurende het traject ontdekten we dat het grote scherm zoveel specifieks vraagt. Mensen zouden met enorme verwachtingen naar de bioscoop zijn afgereisd, meer nog dan bij een andere film. We twijfelden steeds meer of we aan die verwachtingen wel konden voldoen.

De Baantjer-film zou een tweede stap zijn op weg naar het maken van meer Endemol-films. Die ambitie laat het bedrijf nu los. “Destijds hebben we er een nieuw speerpunt van gemaakt, maar inmiddels zijn we er toch van overtuigd dat televisie onze ‘core business’ moet blijven. Zeker na successen als Gooische Vrouwen en Evelien. Voorlopig gaan wij geen films meer maken.” [u]Telegraaf[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen