AVRO zoekt kandidaten Junior Songfestival

[img=204,161 left]http://www.nos.nl/jeugdjournaal/images/junior_204_tcm42-163191.jpg[/img]De AVRO is weer volop bezig met de voorbereidingen van het Junior Songfestival 2006. Kinderen tussen de acht en vijftien jaar oud kunnen zich opgeven met hun zelfgeschreven liedjes. Het aanmeldingsformulier is te downloaden via Juniorsongfestival.nl. Op deze website staan tevens de specifieke aanmeldingseisen.

In het najaar zullen vijf kandidaten de strijd met elkaar aangaan in de Nationale Finale. Uiteindelijk wordt dan bepaald wie Nederland gaat vertegenwoordigen in Boekarest (Roemeni?) tijdens het Internationale Junior Eurovisie Songfestival 2006.

Alle liedjes moeten uiterlijk vrijdag 12 mei bij de AVRO binnen zijn. Voor het Junior Songfestival is het van belang, dat zowel de tekst als de melodie door de kinderen zelf is geschreven. Bovendien moeten de liedjes in het Nederlands worden gezongen. Deelnemende groepen en bands mogen uit maximaal 8 personen bestaan. “Uit alle inzendingen, die nu al volop binnenstromen, wordt door een vakjury een voorselectie gemaakt“, legt een woordvoerder van de AVRO uit. “De kandidaten die door de voorselectie komen, worden uitgenodigd om tijdens de auditieronde hun liedje live voor de jury ten gehore te brengen. Uiteindelijk gaan de vijf overgebleven kandidaten onder begeleiding van bekende producers de studio in om hun liedje op te nemen. Daarnaast zullen de finalisten zich met behulp van een choreograaf en een zangpedagoog gaan voorbereiden om tijdens de finale een perfecte show neer te zetten. Het resultaat is dit najaar te uiteraard zien bij de AVRO.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen