3,1 miljoen kijkers voor Nederland – Ecuador



De kijkcijfers van woensdag 1 maart 2006 (SKO)

[hr][img=234,175 left]http://www.nu.nl/img.db?685713+s(234!x170!)[/img][u]Nederland – Ecuador (SBS6, 20:405)[/u] ? Het Nederlands elftal heeft gisterenavond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador met 1-0 gewonnen. Dirk Kuijt maakte in de 49e minuut het doelpunt. Hij scoorde op aangeven van debutant Martijn Meerdink. Aanvoerder Edwin van der Sar gaf toe dat Oranje er niet bepaald een spektakel van wist te maken. “Vooral de eerste helft was slecht.

Een te laag tempo en teveel middenvelders bij de verdedigers.” De wedstrijd werd uitgezonden op SBS 6. De zender scoorde [u]3.148.000 kijkers (madl: 41.3%)[/u] met de voetbalwedstrijd.

[hr][u]Een klasse apart (RVU, Ned3, 20:28)[/u] – Mascha Popenk legde samen met haar man Manfred ruim een jaar lang het reilen en zeilen op de Kingmaschool voor zeer moeilijk lerende kinderen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar vast op film. Vierhonderd uur schoten ze vol, drie uur werd uiteindelijk gebruikt. Daarvoor zijn ze al sinds het einde van het vorige schooljaar aan het monteren. Poppenk vertelt in de GPD-bladen: “Een heftige klus.” De Poppenks werden gegrepen door de buitengewone problematiek op de Kingmaschool en besloten er een drieluik aan te wijden. In de film, waarvan de komende weken de resterende twee delen te zien zullen zijn, is te zien hoe een doorsnee schooldag eruit ziet op de Kingmaschool. Zo wordt er een (nep)pistool gevonden in de kluisjes, komt een ander met een zakje ‘snuiftabak’ aanzetten en bedreigen leerlingen elkaar. Onlangs zag onderwijsminister Van der Hoeven de film. Poppenk hoopt dat er een maatschappelijke discussie aangezwengeld wordt met Een klasse apart. “Deze kinderen vallen overal buiten. Maar je kunt het probleem beter nu aanpakken dan wachten tot ze wellicht in de gevangenis belanden. En daarbij willen we gewoon laten zien dat de mensen op deze school er, ondanks alles, mooi wel elke dag staan voor die kinderen. Je moet je eens afvragen: hoe zou het op straat zijn als deze school er niet was?” Een klasse apart werd gisteren door [u]366.000 kijkers (madl: 4.8%)[/u] bekeken bij de RVU op Nederland 3.

[hr][u]Goede tijden, slechte tijden (RTL4, 20:02)[/u] – De populaire soap Goede tijden, slechte tijden heeft al heel wat bekende Nederlanders voortgebracht. Zo ook Rick Engelkes en Isa Hoes. Zij staan echter niet te springen om ooit een come-back te maken in de soapserie. Engelkes onlangs in Veronica Magazine: “Ik ben ooit twee maanden teruggeweest, en dat vond ik ontzettend leuk om te doen. Maar dat had een begin en een eind. Ik kan me niet voorstellen dat ik voor onbepaalde tijd terug zou gaan. Ik kan dat trouwens ook niet meer combineren met m’n andere werk.” Isa Hoes: “Ik vind het niet meer zo uitdagend. Ik vind soap niet slecht, maar het zou wel een stap terug zijn. Je moet in korte tijd z? veel opnemen, dat het moeilijk is een personage echt uit te diepen.” Volgens Rick voelt het als je terugkomt, alsof je nooit bent weggeweest. Isa: “Gek zeg. Maar ik vind het qua acteren minder interessant. Er zijn geen verschillende lagen. Nee, ik zou het niet zo snel doen.” Goede tijden, slechte tijden scoorde [u]1.886.000 kijkers (madl: 26.1%)[/u].

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen