Tillieux benoemd tot COO bij SBS-groep

[img=260,151 left]http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/060109VT4Donna/M_0312_vt4_thilleux-20040312-131103.jpg[/img]Patrick Tillieux is per 1 maart 2006 benoemd tot Chief Operating Officer van de SBS Groep, het internationale moederbedrijf van SBS. In deze functie geeft hij leiding aan alle radio- en televisiezenders en andere media-activiteiten van de SBS-groep in de Europese landen.

Bovendien zal Tillieux voorlopig de taken waarnemen van algemeen directeur Markus Tellenbach bij SBS Groep, die door een virusziekte is geveld.

De afgelopen jaren gaf Tillieux reeds leiding aan de activiteiten van SBS in Belgi? en vanaf begin 2005 ook in Nederland. Dat blijft hij ook doen tot zijn opvolging is geregeld. De benoeming van Tillieux werd vandaag bekendgemaakt door Lord Clive Hollick, voorzitter van de Raad van bestuur van SBS. Lord Hollick: ?Gezien de uiteenlopende activiteiten van SBS en de focus op het verder ontwikkelen van synergie en het realiseren van groei binnen de verschillende onderdelen van de groep, biedt de promotie van Tillieux tot deze senior manager functie voor SBS duidelijk grote voordelen.?

?Ik heb vele jaren met Patrick samengewerkt“, aldus Markus Tellenbach, die nu tijdelijk door Tillieux vervangen zal worden. “Patrick is een manager van hoog kaliber die een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de succesvolle ontwikkeling van SBS in Europa. Ik ben ervan overtuigd dat Patrick ook in zijn nieuwe rol een grote bijdrage zal leveren aan de verdere groei van SBS de komende jaren.?

Patrick Tillieux benadrukt dat SBS ‘??n van de meest dynamische mediabedrijven van Europa’ is. Tillieux: “Ik vind het fantastisch de operationele verantwoordelijkheid op me te kunnen nemen voor de gehele SBS-groep, nadat ik de afgelopen vier jaar al leiding heb gegeven aan verschillende onderdelen van SBS. Ik heb grote waardering voor de ondernemersgeest die binnen SBS heerst en verheug me erop nauw te gaan samenwerken met management team en aandeelhouders van SBS, om te zorgen dat onze bestaande merken zich verder ontwikkelen en bovendien nieuwe inkomstenstromen te genereren met de mogelijkheden die de digitale mediawereld ons biedt.

Patrick Tillieux is sinds september 2001 verbonden aan SBS. De eerste jaren vervulde hij de functie van directeur van SBS Belgi?, dat de televisiezenders VT4 en VijfTV exploiteert. Sinds begin 2005 is hij daarnaast voorzitter van de Raad van Bestuur van SBS in Nederland. In die hoedanigheid draagt hij verantwoordelijkheid voor de televisiezenders SBS 6, NET 5 en Veronica, het programmablad Veronica Magazine en sinds kort ook de radiozender Yorin FM.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen