RTL 7 volgt nieuwe bewoners Blauwestad

[img=250,161 left]http://www.deblauwestad.nl/uploads/Het%20Riet%20overzicht.jpg[/img]In de nieuwe achtdelige documentaire-serie De Grote Stap, die vanaf zaterdag 11 maart te zien is bij RTL 7, staan de belevenissen van de bouwers en toekomstige bewoners van Blauwestad (foto) centraal.

De camera volgt de makers van dit woonproject in het landelijke Oost-Groningen, en een aantal gezinnen dat de stap neemt om in het nieuw ontgonnen gebied te gaan wonen. Blauwestad heeft dezelfde oppervlakte als Amsterdam, maar er worden slechts 1500 woningen gebouwd.

Centraal in dit gebied ligt het onlangs uitgegraven Oldambtmeer, met een oppervlakte van acht vierkante kilometer. Wat ooit landbouwakkers waren, staat nu onder water en dit water vormt de verbindende factor tussen de al bestaande dorpen en de nieuwe Blauwestad.

De kijker is er gedurende acht afleveringen getuige van hoe Blauwestad langzaam gestalte krijgt en hoe het de makers en de nieuwe bewoners vergaat. Allerlei ontwikkelingen rond de kavelverkoop, het bouwrijp maken van het gebied, het aanleggen van de infrastructuur en de aanloop naar een uiteindelijke oplevering bezorgen de makers van Blauwestad overuren. Het programma wordt vanaf zaterdag 11 maart uitgezonden tussen 19.20 en 19.50 uur.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen