Radar lanceert Ontgoogle.nl

[img=196,150 left]http://www2.trosradar.nl/GFX/antoinette.jpg[/img]Het consumentenprogramma Radar van de TROS lanceert vanavond een speciale website waar mensen zichzelf kunnen ‘ontgooglen’. Persoonlijke informatie van mensen blijft op internet vaak jarenlang staan en is via zoekmachines als Google voortdurend op te vragen.

De redactie van Radar verwacht dat dit in de nabije toekomst steeds meer problemen zal geven. “Zo gaan veel werkgevers er bijvoorbeeld toe over om, alvorens iemand aan te nemen, zijn naam te googlen“, aldus een woordvoerder van de TROS.

Soms laten mensen zelf hun naam en adresgegevens achter op het internet en doen uitlatingen waar ze later spijt van krijgen. Ook komt het regelmatig voor dat anderen iemand, die ze bij naam noemen, in een kwaad daglicht stellen. In beide gevallen is het lastig om de naam verwijderd te krijgen: webmasters, moderaters en providers verwijzen dikwijls naar elkaar. En ?ls het al lukt om de gegevens te verwijderen, blijken zoekmachines als Google de gegevens toch nog naar boven te halen. Ook in de zogenaamde webarchieven is informatie van jaren terug gemakkelijk op te vragen.

Radar heeft de website www.ontgoogle.nl ingericht, waar bezoekers informatie en ervaringen kunnen uitwisselen. “Ook staat er een stappenplan voor mensen die zichzelf willen ontgooglen en kunnen bezoekers zich abonneren op een nieuwsbrief over dit onderwerp.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen