Docusoap over gemeenteraadsverkiezingen

De actualiteitenrubriek Netwerk doet de komende weken ‘op bijzondere wijze’ verslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Onder de titel De belofte van Alkemande zendt de rubriek zes afleveringen uit van de ‘allereerste politieke docusoap op de Nederlandse televisie’.

Verslaggevers Ton van der Ham en Siebe Sietsma van EO-Netwerk wonen vijf weken lang in de Zuidhollandse gemeente Alkemade. Hun standplaats: het voormalige burgemeestershuis.

Van daaruit registreren ze vanaf morgen, dinsdag 21 februari, de lokale machtstrijd in EO-netwerk rond 20.30 uur op Nederland 1. De overige afleveringen zijn op de dinsdagen en donderdagen daarna te zien, met het slot op donderdag 9 maart.

De NOS zendt vanaf vandaag, maandag 20 februari, elf werkdagen lang het programma Stembus uit rond 19.20 uur op Nederland 1. Iedere doordeweekse dag is presentator Joost Karhof in een gemeente om het debat over een actueel thema te volgen. Met de speciale Stembus gaat Karhof in 11 televisie-uitzendingen op zoek naar de wijze waarop wij ons land besturen. “Een alternatieve Elfste- dentocht, op zoek naar mondige burgers en moedige bestuurders“, luidt de omschrijving van de NOS.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen