4,7 miljoen kijkers voor SchaatsenDe kijkcijfers van woensdag 22 februari 2006 (SKO)

[hr][u]Schaatsen 1500 meter dames (NOS, Ned2, 16:56)[/u] ? Het schaatsen op de Olympische Spelen zorgde gisteren opnieuw voor torenhoge kijkcijfers. Nederland 2 bracht na de voorbeschouwing (1,9 miljoen kijkers) vanaf vijf uur ’s middags het eerste deel van de 1500 meter van het schaatsen voor de dames. Deel ??n van de uitzending werd door [u]3.402.000 kijkers (madl: 72.6%)[/u] bekeken.

Enkele minuten na zes uur ’s avonds begon het tweede deel van de schaatswedstrijd. Deze scoorde [u]4.748.000 kijkers (madl: 71.8%)[/u].

De Nederlandse Ireen W?st eindigde op 1500 meter als derde en veroverde daarmee haar tweede medaille op de Olympische Spelen. De Canadese vrouwen Cindy Klassen en Kristina Groves gingen er respectievelijk vandoor met goud en zilver. In verband met de Olympische Spelen op Nederland 2 en een thema-avond van de NPS op Nederland 3, week het Champions League voetbal uit naar Nederland 1. Daar trok de wedstrijd Ajax – Inter Milan (2-2) 2.669.000 kijkers (madl: 35.9%).

[hr][u]RTL Boulevard (RTL4, 18:34)[/u] – Het entertainmentprogramma RTL Boulevard, dat door [u]643.000 kijkers (madl: 9.6%)[/u] bekeken werd, liet in de uitzending van gisterenavond Evert Santegoeds aan het woord. De hoofdredacteur van Priv? gaat het showbizzprogramma Entertainment Live presenteren bij Talpa en geeft daarmee zijn baan als hoofdredacteur van het weekblad op (zie eerder). Petra Boots, hoofdredacteur van roddelblad Weekend, is benaderd om bij Priv? aan de slag te gaan. Santegoeds over Entertainment Live: “Een apart programma met eigen nieuws, met eigen dingen, met eigen rubrieken. Het lijkt misschien wel meer op tijdschrift dan op een bestaand tv-programma.” Naar verluidt wordt Shownieuws-presentatrice Anouk Smulders de mede-presentatrice van het Talpa-programma. Evert: “Het moet een vrouwelijke mede-presentator worden. De kans dat dat Wilma Nanninga wordt acht ik klein tot uitgesloten. (..) De toon van Priv? zit natuurlijk een beetje in je en die neem je ook wel mee. Ik ga me heus niet anders voordoen.” “Mochten de Oranjes denken dat ze nu minder last van mij zouden hebben: dat is pertinent niet zo.

[hr][u]Het klokhuis (NPS, Ned3, 18:24)[/u] – Uit vierhonderd kandidaten werd Bart Meijer gekozen als nieuwe presentator van Het Klokhuis. “Het is wel vaag om een programma te presenteren waar je vroeger altijd naar keek“, aldus Meijer in het Algemeen Dagblad. “Nu kom ik voor Het Klokhuis op plaatsen waar ik vroeger van droomde.” Meijer was eerder al te horen op het radiostation 3FM, waar hij een eigen rubriek had. “Voor de radio leef je veel meer in het moment. Bij televisie staat alles in dienst van het filmpje. Tv is genadelozer. Als ik een avond goed doorgezakt had, ging ik de volgende dag gewoon in mijn joggingbroek naar de radiostudio. Dat is er nu niet meer bij. Die wallen kun je niet wegmonteren.” Inmiddels staan er al zo?n 25 afleveringen op tape. “Hoe ik het mezelf vind doen? Ik krijg er in ieder geval geen kromme tenen van.” Het klokhuis werd gisteren door [u]81.000 kijkers (madl: 1.2%)[/u] bekeken rond half zeven ’s avonds op Nederland 3.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen