187.000 kijkers voor Lotte



De kijkcijfers van maandag 27 februari 2006 (SKO)

[hr][img=200,205 left]http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/lotte.gif[/img][u]Lotte (Talpa, 18:59)[/u] ? Met de goede lead-in van De wedstrijden ging de nieuwe telenovelle Lotte zondag van start bij Talpa met 837.000 kijkers. Sinds gisteren is de serie iedere werkdag te zien bij de zender van John de Mol. Rond 19.00 werd de tweede aflevering van Lotte door [u]187.000 kijkers (madl: 3.0%)[/u] bekeken. Voorafgaand aan de nieuwe aflevering, zond Talpa na 18.30 uur de herhaling uit van de aflevering van zondag. Deze scoorde 92.000 kijkers na ‘De leukste thuisvideo’s’ (134.000).

Om 20.00 uur ging bij Talpa NSE Nieuws van start. Dat betekent minder entertainment en sport dan men van NSE gewend was. “We gaan dus nieuws brengen en dat revolutionaire idee ken je al van Het Journaal en RTL Nieuws“, aldus presentator Beau van Erven Dorens.

Tot nu toe hielden we stug vast aan een blok nieuws, een blok entertainment en een blok sport, dus drie verschillende afdelingen. Als een soort publieke omroep bekeken we het gehele nieuwsaanbod en dat verdeelden we dan over de verschillende blokjes. We vinden dat eigenlijk te ingewikkeld voor een nieuwsprogramma en niet helemaal eerlijk, omdat je soms met nieuws over RBC komt, terwijl je de nieuwste blunder van Bush laat liggen. Dat staat natuurlijk niet in verhouding met elkaar. We hebben eigenlijk een kleine publieke omroeprevolutie gehad en gaan nu ontzuild verder. Dat is de inhoud en daarom heet het nu ook NSE Nieuws, en ja, dan krijg je, inderdaad, ?Nieuws Entertainment Sport Nieuws?, als je het uitschrijft, zoals ?ABN Bank? en ?B NR Nieuwsradio?, maar wij vonden de verandering in het programma niet z? wereldschokkend dat we de naam helemaal wilden veranderen. Dit is wat het is: NSE Nieuws.” NSE Nieuws werd door 128.000 kijkers bekeken.

[hr][u]Kannibalen (BNN, Ned2, 21:44)[/u] – Het nieuwe BNN-programma Kannibalen ging gisteren bij Nederland 2 van start met [u]498.000 kijkers (madl: 7.2%)[/u]. Twee teams gaan in Kannibalen de strijd aan om het grappigst de actualiteit te becommentari?ren en verknipte krantenkoppen toe te lichten. De grappenmakers hebben vijf keer gerepeteerd in cultureel uitgaanscentrum Speakers in Delft. Eric Corton, ??n van de kannibalen, bij GPD: “We konden daar met publiek te proberen wat wel en niet werkt. We doen tijdens de show ongeveer zes spelletjes in 35 minuten, gebaseerd op intelligente woordgrappen, toneelspel en improvisatie. Dan is het belangrijk om te weten wat wij als team aankunnen. Sommige onderdelen doen we zelf en bij andere wordt het publiek betrokken. Ik heb bijvoorbeeld een melodietje gemaakt, waarop verschillende teksten gezongen kunnen worden. Het publiek mag dan een onderwerp roepen waar wij dan ter plekke een tekst op moeten verzinnen.” Op de vraag of nieuws en jongeren, de doelgroep van BNN, wel bij elkaar passen, zegt Corton: “Ik vind het zo stom om maar toe te geven aan het idee dat jongeren het nieuws niet volgen. Juist daarom maken we dit programma. Die gasten voor de televisie spijkeren werkt natuurlijk niet, maar als ze er om kunnen lachen, nemen ze het mee en onthouden ze het beter. En als ze met een groepje kijken en de ??n snapt het wel en de ander niet, dan wordt er echt wel over gepraat. Kannibalen is dus absoluut een programma voor BNN. Actueel, leuk en licht satirisch.” Na Kannibalen werd de eerste aflevering uit het nieuwe seizoen van Spuiten en slikken door 365.000 kijkers bekeken.

[hr][u]RTL Boulevard (RTL4, 18:33)[/u] – Martijn Krabb? is zondagnacht voor de derde keer vader geworden. Zijn vrouw Amanda, met wie hij vorig jaar voor de tweede keer trouwde, beviel van een dochter met de naam Jasmijn. RTL Boulevard sprak gisteren met Krabb?, wiens Amanda tijdens de uitzending van Idols de wee?n aan voelde komen. Krabb?: “De voorwee?n begonnen op zaterdag in de ochtend een beetje. Amanda deed er eigenlijk heel nonchalant over, van: ‘er is niet zoveel aan de hand’ en ‘ga jij nou maar rustig werken’. Ik heb tijdens de uitzending afgelopen zaterdag ook contact gehad met haar, tijdens de reclame-breaks. Na afloop heb ik ook gebeld. Ik wilde natuurlijk zo snel mogelijk naar huis.” Krabb? kreeg gedurende de uitzending steun van de Idols-kandidaten. “Waar je normaal gesproken als presentator de kandidaten moet steunen, was dat nu andersom. Dat was heel erg lief en heel bijzonder. De presentator kwam gelukkig nog net op tijd thuis om bij de geboorte aanwezig te zijn. RTL Boulevard werd door [u]1.057.000 kijkers (madl: 18.0%)[/u] bekeken.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen