Omroepdirecteuren spotten met Andries Knevel

Het nieuws dat EO-presentator Andries Knevel zichzelf heeft aangeboden voor het late-night slot op Nederland 1, werd in een vergadering door de overige omroepdirecteuren met jolijt verwelkomd. Dat zegt Ton van Dijk, projectleider van het projectteam Publiek Programmeren.

‘Goed idee, dan kunnen we tenminste vroeg naar bed’, zo wordt er geroepen“, vertelt Verlind. “Waarna een beschei- den lachsalvootje losbreekt en zelfs Knevels EO-collega Henk Hagoort een grimas niet kan onderdrukken.” De besprekingen over de nieuwe omroepschema?s zijn volgens Ton moeizaam. “ En dan kan humor je op de been houden.

Paul Witteman en Jeroen Pauw hebben inmiddels toegezegd mee te werken aan de nieuwe, dagelijkse talkshow op Nederland 1. Toen duidelijk werd dat de omroepdirecteuren het duo wel zagen zitten op de late avond van ‘Nederland A’, gingen de alarmbellen rinkelen bij Andries Knevel. “Nu zal ik de laatste zijn om te ontkennen dat Pauw en Witteman goede interviewers zijn“, aldus Knevel onlangs op zijn weblog. “Maar het kan niet zo zijn dat links Nederland iedere werkdag van 22.00 uur de Publieke Omroep gaat domineren. Ooit werd er geroepen dat de Publieke Omroep drie keer de Volkskrant is. Dat zou nu vijf keer de Volkskrant gaan worden. Het past ook helemaal niet in de opzet van de Publieke Omroep als een omroep die gemaakt wordt vanuit verschillende levens- overtuigingen, politieke stromingen of ideologie?n, dat een overtuiging zo dominant gaat worden. Daarom doe ik nu officieel ‘Knevel en Van den Brink’ in de aanbieding, voor ??n of meerdere avonden in de week, in het nieuwe programma op Nederland A, vanaf 23.00 uur.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen