VARA wil ’16 miljoen rechters’ op andere avond

De VARA wil het nieuwe programma 16 miljoen rechters op een andere avond uitzenden. Dat zegt presentatrice Astrid Joosten in het Algemeen Dagblad. De kijkcijfers van het programma zijn teleurstellend. Maandag scoorde een aflevering van het programma 345.000 kijkers.

Joosten in het AD: “Natuurlijk, een flop is het ergste wat je als tv-maker kan overkomen, maar hier word ik nog niet zenuwachtig van. Zestien Miljoen Rechters staat tegenover kijkcijferhit Spoorloos, dus dat is kansloos. De VARA probeert het nu op een andere avond te krijgen. De directie mailde me: probeer ondanks de weinige kijkers toch te genieten. Dat doe ik.

Joosten mocht van de VARA haar geliefde interviewpro- gramma Oog in Oog niet meer maken en moest zich twee jaar lang tevreden stellen met quizshows. Toen belde Talpa. “Tuurlijk ben ik daar gaan praten. Er zijn in Nederland maar tien tv-zenders. Als een andere club dan belangstelling toont, ben je gestoord als je niet gaat luisteren. Je kunt daaraan je marktwaarde aflezen en kijken wat anderen voor talenten in je zien.

Joosten bleek bij Talpa een heel andere kant op te kunnen. “We hebben verschillende dingen besproken“, vertelt de presentatrice. “Een daarvan was een dagelijkse late-night talkshow. Dat is mijn droom. Ik denk dat ik nu de leeftijd en de bagage heb om het te kunnen. Diverse partners zijn de revue gepasseerd. Wie? Dat zeg ik niet. Uiteindelijk zijn we er om verschillende redenen niet uitgekomen. Ik denk niet dat ik een dergelijk bak stront als Jack over me heen had gekregen als ik wel was vertrokken. Maar ik heb ook nooit geroepen: in mijn programma’s nooit reclame! ,Ondanks het feit dat hij in een duurdere auto rijdt dan ik, heeft Jack zich altijd bewust geprofileerd als die volksjongen die heel eenvoudig is gebleven. Met zijn biertje en eeuwige geblokte overhemd. Mijn image is anders. Ik zit meer aan de chique kant, ben meer glamourous dan de meeste VARA-mensen. Hou van mooie kleren, bijvoorbeeld. Als ik in een dure auto rij, zeggen mensen niet: kijk, een VARA-vrouw in een mooie auto, maar: ja, die auto die past wel bij Astrid.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen