Van Stade: ‘Waarom neemt Jensen niet alles mee?’

Zowel SBS als RTL bevonden zichzelf de winnaars in 2005. “RTL Nederland blijft in het veranderende medialandschap in 2005 overtuigend domineren als marktleider“, aldus een woordvoerder van RTL onlangs. Ook SBS zag zichzelf als winnaar: volgens SBS was zij de enige Nederlandse tv-exploitant in 2005 die een toename in marktaandeel liet zien.

De zestien, zeventien procent van RTL 4, daar kan noch SBS, noch welke andere zender in Nederland voorlopig aan tippen“, aldus RTL- baas Fons van Westerloo in RTL Boulevard.

Eric van Stade, programmadirecteur bij SBS, is het daar echter niet mee eens. “Het is wel leuk dat Fons zegt dat hij de winnaar is“, vertelt Van Stade. “Hij is inderdaad de grootste, dat is hij al jaren, maar hij heeft wel verloren. De SBS-groep heeft alleen maar gewonnen.

Talpa is de nieuwkomer in medialand. Algemeen directeur Ronald Goes denkt dat hij nog wel wat in petto heeft. “We hebben verschillende wapenfeiten in de koelkast. Jack die terug komt, we houden het goede wat we al hadden uiteraard. Gordon en Joling gaan een nieuwe serie maken en dat wordt aangevuld met drama, met nieuwe producties, Hotel Big Brother.

SBS komt in het nieuwe jaar ook met nieuwe programma’s. Van Stade: “De eerste is al van start gegaan, Rome. Daverend succes op 1 januari. Dan komt er nog op SBS 6 ‘Ghost Whisperer’ aan, prachtige serie over iemand die praat met geesten. Dus dat ziet er fantastisch uit.

Van Stade geeft aan jaloers te zijn op de ijzersterke vooravond van RTL 4. “Die vooravond is ijzersterk, daar ben ik uiterst jaloers op.” Talpa gaat het proberen met homevideo’s die aan elkaar gepraat worden door Charly L?ske. Ronald Goes: “Dat is voor ons een tijdelijke oplossing om uiteindelijk bij de vooravond uit te komen die we willen. Als je naar SBS kijkt. Die hebben vanaf half elf Hart van Nederland staan. Dat ziet er goed uit. Zo heeft RTL een uitstekende vooravond. Dat zijn best dingen waarvan je wel denkt: ik wou dat ik al zo ver was.

Talpa zorgde vorig jaar voor vele televisietransfers. Wat Eric van Stade van SBS betreft zetten de transfer zich nog even voort. “Misschien Robert Jensen wel. Die doet het ook wel aardig bij RTL 5. Nu hij toch met Yorin deze kant op komt, waarom neemt hij niet alles mee?” Het contract van SBS-gezicht Peter R. de Vries loopt dit jaar af. “Ik verwacht dat Peter gewoon bij ons blijft, want hij heeft het hier erg naar zijn zin. We zorgen goed voor hem en hij zorgt goed voor ons.” “Ik had Beau van Erven Dorens graag gehouden“, aldus Fons van Westerloo.

Van Stade over Talpa: “Gooische Vrouwen, fantastisch programma. Komt me erg bekend voor. Het lijkt erg op een programma wat we op NET 5 uitzenden, maar prachtig gemaakt, ziet er goed uit. Echt kwaliteitsprogramma, chapeau. En verder is het tobben.” De SBS-programmadirecteur is niet te spreken over het RTL 4-programma 4 in het land. “Wat echt niet kan is een slechte, liefdeloze kopie zoals is gemaakt van Hart van Nederland, 4 in het land. Dat kan echt niet meer tegenwoordig.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen