Televisiemedium Van den Broeke zwijgt

Televisiemedium Robbert van den Broeke is deze week negatief in het nieuws geweest. Hij zou, samen met presentatrice Irene Moors, in het programma Er is zoveel meer aan kijkersbedrog doen. In de derde aflevering kreeg Robbert informatie door van hogerhand, compleet met een typefout die zo op internet was terug te vinden. Stichting Skepsis legde de misser bloot. “Het is een akelig toeval, dat is alles wat ik ervan kan zeggen“, aldus de moeder van Robbert in de GPD-bladen.

Het hele gezin lijdt enorm onder de twijfel aan zijn gaven, zegt zijn moeder. “Maar het is allemaal echt waar.

Ik zou het vroeger ook niet geloofd hebben. Ik ben van huis uit katholiek. Maar ik heb het zelf gezien, hoe hij foto?s maakte van wezens en overleden mensen, die wij niet zagen. En hij krijgt echt alles door van hogerhand. Hij leest nooit een boek en zit nooit achter de computer.” Volgens zijn moeder zou Robbert de reading liever gratis doen, “maar hij is niet in staat om ander werk te doen en hij moet toch leven. Daarom vraagt hij vijftig euro per reading, van zo?n drie kwartier ? een uur.

Vader Peter van den Broeke: “Mijn hele gezin gaat zwaar gebukt onder de negatieve publiciteit van de laatste weken. In verschillende verhalen zijn wij tot de grond toe afgebrand. Dat is verschrik- kelijk en dit is voor Robbert niet het juiste moment om te reageren. Eerst laten we de rust weerkeren en daarna zal Robbert laten zien wie hij werkelijk is. Die jongen zal de wereld nog verbazen.

Hoe Robbert naar buiten gaat treden, zegt Van den Broeke nog niet te weten. “Mogelijk beleggen we een persconferentie of doen we het op de ??n of andere manier via exclusiviteit.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen