‘Record marktaandeel in 2005 voor SBS’

[img=225,205 left]http://cache.eonline.com/Features/Features/Tube2005/NewShows/Images/CriminalMinds-01.Cast05.jpg[/img]SBS (NET 5, SBS 6 en Veronica) heeft 2005 afgeslo- ten met een recordmarktaandeel van 25,5% in de doelgroep 20-49. Dat is 0,3% hoger dan in 2004, aldus een woordvoerster van SBS. Volgens de zegsvrouw is SBS de enige Nederlandse tv-exploitant in 2005 die een toename in marktaandeel laat zien. Grootste stijger was Veronica, dat 2005 afsloot met een marktaandeel van 5,5%, 0,4% hoger dan het vorig jaar.

SBS 6 groeide in 2005 “tegen alle verwachtingen” in met 0,3% tot 12,7% in de doelgroep 20-49. “In juni 2005 was SBS voor de eerste keer marktleider in Nederland met een gezamenlijk marktaandeel van 27,8 % voor NET 5, SBS 6 en Veronica, dat met 6,6 % ook een zenderrecord boekte.

Een maand later, in juli 2005, realiseerde SBS met haar drie zenders haar hoogste marktaandeel ooit: 28%.” Voor het succes van Veronica zijn volgens SBS diverse verklaringen: de zender trekt meer vrouwelijke kijkers in de groep 20-34 jaar, Veroniza is succesvol in films en muziek en het stijgend marktaandeel van de auto-avond op vrijdag.

SBS heeft ook vertrouwen voor het komend jaar. Veronica start in januari met Criminal Minds, een nieuwe Amerikaanse misdaadserie, waarin een eliteteam van de FBI zich probeert te verplaatsen in de belevingswereld van de crimineel om zo een misdaad op te lossen. In maart start een nieuw seizoen van Temptation Island en ook de Meimaand Filmmaand is wegens succes geprolongeerd.

SBS 6 doet van zaterdag 7 tot en met zondag 15 januari dagelijks verslag van de 21e editie van de Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap darts. Op donderdag 19 januari start SBS 6 met de Amerikaanse serie The Ghost Whisperer. Vanaf 14 februari brengt de zender de serie Undercover in Nederland van journalist Alberto Stegeman.

Op NET 5 starten in januari de Amerikaanse series Grey?s Anatomy en Medium. Erik van der Hoff gaat in januari op zoek naar een tweede huis in Erik zoekt een huis: Curacao. Vanaf februari presenteert Frederique Huydts het nieuwe reisprogramma Dreamtravel en in maart start NET 5 met de nieuwe Nederlandse light dramaserie Evelien en een nieuwe editie van Peking Express.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen