1,5 miljoen kijkers voor RomeDe kijkcijfers van zondag 1 januari 2006 (SKO)

[hr][u]Rome (SBS6, 20:30)[/u] – SBS 6 heeft een nieuw succes in handen: de nieuwe dramaserie Rome. De Britse BBC en de Amerikaanse zender HBO spendeerden zo’n 90 miljoen dollar aan de serie om in twaalf delen een stuk uit de geschiedenis van het Romeinse rijk te vertellen. De cast is ruim een jaar bezig geweest om het oude Rome tot leven te wekken.

SBS 6 bracht gisteren twee uur lang zowel de eerste als de tweede aflevering van Rome op de buis. Aflevering ??n en twee scoorden respectievelijk [u]1.266.000 kijkers (madl: 15.8%)[/u] en [u]1.491.000 kijkers (madl: 18.2%)[/u].

De serie gaat over een keerpunt in het Romeinse rijk rond 52 voor Christus. Na de verovering van Galli? keert Ceasar met zijn legers terug en wil een nieuwe orde scheppen. De elite onder leiding van Pompeius Magnus verzet zich. Niet alleen keizers en legers krijgen de aandacht in Rome, ook krijgt men een blik in het dagelijks leven van de Romeinen. The Making of van de serie werd gisterenavond tevens uitgezonden. Rond acht uur scoorde deze 498.000 kijkers (madl: 6.9%). ?SBS 6 is het nieuwe jaar fantastisch begonnen?, aldus een woordvoerder. ?Op het hoogtepunt keken maar liefst 1.815.100 mensen naar Rome. SBS 6 was met een marktaandeel van 16,2 % over de hele avond veruit de grootste zender in de voor adverteerders belangrijke doelgroep 20 ? 49 jaar.? Vanaf zondag 8 januari is Rome wekelijks op zondagavond om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

[hr][u]Shouf Shouf de serie (VARA, Ned3, 18:59)[/u] ? De filmpremi?re van Shouf Shouf Habibi scoorde op Oudejaarsavond 827.000 kijkers op Nederland 3. De VARA zendt sinds gisteren de 12-delige comedyreeks, gebaseerd op de film, uit. De eerste aflevering werd door [u]743.000 kijkers (madl: 13.7%)[/u] bekeken. Mimoun Ou?ssa is ??n van de acteurs uit de serie. ?Het is eigenlijk heel vreemd dat er zo weinig Surinamers, Turken en Marokkanen op de Nederlandse televisie te zien zijn?, aldus Mimoun in de Televizier. ?Dan kun je denken: Shouf shouf! De serie is uniek in zijn soort. Maar ik denk juist: wat raar dat er nog geen comedy voer Marokkanen was. Het besef dat kleur en afkomst er niet toe doen in mijn vak, is helaas nog niet doorgedrongen tot producenten en scenarioschrijvers, uitzonderingen daargelaten. Ik denk dan maar: gelukkig is niemand ons voor, kunnen wij weer indruk maken. Zonder gekheid: ik hoop vooral dat de serie uniek is in zijn humor en de manier waarop hij is gemaakt. Of ik zelf uniek ben? Dat ligt eraan hoe je naar me kijkt.

[hr][u]Film: Bella Bettien (AVRO, Ned2, 22:52)[/u] ? De AVRO bracht gisteren de Telefilm Bella Bettien op de buis. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Bettien Martens die zich op eigen houtje een plaats verovert in de gevaarlijke drugswereld en vertrouwelinge wordt van een belangrijke drugsbaron. Martens, die gespeeld wordt door Thekla Reuten, zou met haar vriend op Mallorca een winkeltje beginnen. Als hij omkomt bij een auto-ongeluk zet Bettien toch door. In Mallorca ontmoet ze al snel diverse mensen uit de drugswereld. Als de Nederlandse Martens zorgt dat een drugstransport uit handen blijft van de Spaanse politie, ontfermt de grote baas in Colombia zich over haar. Al snel werd Martens de vertegenwoordiger van Rico in Europa. De Nederlandse is de eerste vrouw met een dergelijke job. De film werd door [u]222.000 kijkers (madl: 6.1%)[/u] bekeken. De telefilm is gebaseerd op het boek La Bella Bettien. In deze biografie beschrijft criminoloog Frank Bovenkerk het levensverhaal van Martens die opklom tot deze hoge positie. Bettien Martens werd in 1992 in Italie gearresteerd. Bovenkerk sprak haar langdurig tijdens haar gevangenschap daar. La Bella Bettien legde in ruil voor een flinke strafvermindering uitvoerige verklaringen af tegenover justitie en de Amerikaanse Drugs Enforcement Administration. Sindsdien leeft Martens onder een andere naam: er staat een hoge prijs op haar hoofd. Niemand heeft ooit meer wat van haar gehoord. Ook haar familie en vrienden niet.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen