De Vries maakt gebruik van leugendetector

In een poging de moord op de 19-jarige Milica van Doorn uit Zaandam op te lossen, haalt het programa van Peter R. de Vries op dinsdag 3 januari in een extra lange uitzending ? ruim 72 minuten ? alles uit de kast om dit doel te bereiken.

Zo wordt een persoonlijke brief van De Vries aan 50.000 huishoudens in Zaandam gestuurd met de oproep naar de uitzending van 3 januari te kijken.

Ook maakt De Vries gebruik van een leugendetector om vier mannen uit Zaandam aan de tand te voelen, een primeur in het tienjarig bestaan van het misdaadprogramma. Verder wordt een uitvoerig daderprofiel getoond. De moord op Milica is een zaak die Peter de afgelopen dertien jaar op de voet heeft gevolgd en die hoog staat genoteerd in zijn denkbeeldige top tien van op te lossen levensdelicten. De uitzending van 3 januari is gemaakt in samenwerking met de familie van Milica van Doorn, maar ook met medewerking van politie en justitie.

Milica werd vermoord nadat ze in het Pinksterweekeinde van 1992 na een verjaardagfeestje rond middernacht naar huis ging. Haar stoffelijk overschot werd de volgende ochtend gevonden in een kerkvijver aan de Veldbloemenweg in Zaandam.

Bijzonder is dat vier mannen met zedenachtergrond die in het moordonderzoek een rol spelen in het programa een leugendetectortest ondergaan, op strikt wetenschappelijke basis uitgevoerd door de universiteit van Maastricht“, aldus een woordvoerder van de zender. Het is voor het eerst dat het programma hier gebruik van maakt. In de toekomst zal dit waarschijnlijk vaker gebeuren.

Het op de dag van de uitzending bezorgen van een persoonlijke brief van Peter bij alle huishoudens in het gebied van de plaats delict ? met de oproep naar het tv-programma te kijken ? is eerder gedaan door het programma. Bij de onopgeloste moord op Mariella de Geus in Gouda ? in dit voorjaar ? bleek dat volgens de woordvoerder zeer effectief. Kort na de uitzending werd een verdachte aangehouden. Het ging toen om 28.000 flyers, ditmaal gaat het om ruim 50.000 brieven die worden bezorgd.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen