Programma’s vervallen wegens Winterspelen

Nederland 2 staat vanaf 11 februari in het teken van de Olympische Winterspelen. Twee weken lang moeten programma’s als ONM, TweeVandaag, Opgelicht en Cash Cab wijken. Iets dat niet hoeft te gebeuren in het nieuwe televisiemodel dat in september van start gaat, vertelt netmanager Roek Lips.

Lips vertelt in De Telegraaf: “In de nieuwe situatie hoeven programma?s niet meer te wijken voor een evenement als de Olympische Spelen. Op de brede zender is er dan voldoende ruimte voor sport. Een ONM zal dan logischerwijs op het C-net (werktitel) belanden.

Volgens Lips wordt de kijker door het tijdelijk stopzetten van programma?s op de wenken bediend. “Zo goed als heel Nederland zit toch naar de Winterspelen te kijken. Geen enkele zender wil daar tegenover staan. Door het opschuiven van programma?s hoeft niemand iets te missen: het zomerseizoen begint gewoon twee weken later.” Kleinere omroepen als de Boeddhistische Omroep zijn de enige verenigingen die protest hebben geleverd, vertelt de netmanager.

De Nederland 2-programmering wordt niet compleet stopgezet. Het programma Opsporing Verzocht (foto) verkast tijdens de Winterspelen namelijk naar Nederland 1. Twee keer moeten de actualiteitenrubriek Netwerk en de wetenschapsquiz Hoe?Zo! plaatsmaken voor het opsporingsprogramma. Lips: “Dit programma heeft een publieke taak en er zijn afspraken met de overheid. Het stond overigens voorheen ook al op Nederland 1, is alleen met de AVRO meeverhuisd naar het tweede net.” Donderdag 23 februari zijn zowel de Winterspelen als het Champions League-voetbal te zien bij de Publieke Omroep. Het voetbal wordt verplaatst naar Nederland 3. Hierdoor vervallen bij de VARA enkele programma?s die later worden ingehaald. Zo verschuift de Mike & Thomas Show van donderdag naar maandag. [u]Telegraaf[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen