Stenders sprakeloos door inheemse stam

[img=320,220 left]http://www.rtl.nl/experience/yorin_fm/components/stenders/images/stenders_300106_32.jpg[/img]SBS 6 komt in maart met het programma Groeten terug (zie eerder), de opvolger van Groeten uit de rimboe. Een paar leden van inheemse stammen uit Namibi?, Indonesi? en Togo brengen een bezoek aan de westerse wereld.

De Himba uit Namibi? zijn deze maand een aantal weken op bezoek bij de familie Massing uit Den Haag. Rob Stenders ontving de familie Massing en de leden van de stam gisteren in zijn radioprogramma op Yorin FM, sinds kort eigendom van SBS.

Stenders zegt even ‘sprakeloos’ geweest te zijn door de Himba, die van SBS 6 een mutsje met haar logo en de kreet ‘Oant Moarn’ opgezet kregen. Hij vertelt bij Shownieuws: “Eigenlijk wel apart, want het gebeurt inderdaad niet zoveel dat ik niet weet wat ik nou eigenlijk moet zeggen of doen. Het is eigenlijk een beetje ongemakkelijk en dat is eigenlijk wel leuk ook.

De Haagse familie maakte diverse uitstapjes met de Himba. Zo werden Volendam, een kinderboerderij en de Efteling bezocht. Monique Massing: “De mensen zagen op een gegeven moment ons en de Himba. Allemaal leuke reacties, van: ‘Heb je ze nou meegenomen naar Nederland?’. Dat hadden ze natuurlijk ook door. Ze bleven gewoon bij ons staan en op zich vonden ze dat niet echt erg of zo, ze vonden het denk ik wel leuk.” De leden van de stam blijken aan de buis gekluisterd te zitten als er een vecht- of schietfilm uitgezonden wordt. “En we hebben een stuk van de rimboe terug laten zien natuurlijk. Dan zagen ze allemaal natuurlijk zichzelf op de tv en dat vonden ze echt wel te gek.

De Himba-vrouwen mogen zichzelf nooit wassen. Monique wilde daar in Nederland verandering in brengen, maar heeft dat op advies van de huisarts toch maar niet gedaan. “Ik heb het voor de zeker- heid gewoon even aan de dokter gevraagd en hij raadt het me eigenlijk af. Ze zijn vanaf hun geboorte niet meer gewassen en als we dat gingen doen, dan was dat niet goed voor de huid geweest.

De Himba waren op bezoek omdat ze voor het programma Groeten uit de Rimboe twee weken in Nederland zijn“, staat op de website van Stenders te lezen. “En die twee weken brengen ze vooral door met eten. Sjees, wat kunnen die gasten bunkeren. Alles wat ze in hun handen konden krijgen, stopten ze in hun hand. En dat wat er niet meer bij paste, verdween rechtstreeks in de zakken van de veel te grote jassen. Of ze het hier nu echt leuk vonden? Moeilijk te zeggen. De Himba doen niet echt aan lachen. Maar misschien komt dat ook wel gewoon omdat ze het heel erg koud hebben en ons gestaar en gelach heel irritant vonden. Of zouden ze kotsmisselijk zijn geworden van de mix van Kokindjes, paprikachips met pindakaas en drie liter cola? Gelukkig mogen ze morgen weer lekker genieten in hun stronthut van de maispap!

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen