468.000 kijkers voor MediumDe kijkcijfers van vrijdag 6 januari 2006 (SKO)

[hr][u]Medium (NET5, 21:23)[/u] – Bij NET 5 ging gisteren de Amerikaanse dramaserie Medium met in de hoofdrol Patricia Arquette van start. Medium vult het gat op van Lost, dat vorige week met 666.000 kijkers tot een voorlopig einde kwam. Medium is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van Allison Dubois.

Zij helpt opsporingsinstanties met het oplossen van misdrijven. Net als in de serie is ze moeder, getrouwd, studeert ze rechten, werkt ze als advocaat bij het Openbaar Ministerie van Arizona.

Sommige sc?nes zijn aangepast voor televisie en andere zijn gewoon verzonnen. Arquette in GPD: “Voor de verhaallijn en drama in Medium, zijn veel situaties anders neergezet dan dat ze in het echt gebeurd zijn. De echte Allison leest wel het script van te voren, maar ze heeft er geen directe invloed op. We hebben van te voren goede afspraken gemaakt en vertellen elkaar wat we ervan vinden.” Dat ze helderziend is, vindt haar man niet altijd even leuk. “Hij kijkt niet graag samen met mij naar films. Voor mij is het ook saai. Ik zie al snel de afloop en als ik dat verklap, verpest ik het voor mijn man. Met mij pokeren is ook niet leuk, want ik kan de gedachten van medespelers horen. Loterijgetallen kan ik niet raden, omdat daar geen mensen achter zitten.” De eerste aflevering van Medium werd gisteren door [u]468.000 kijkers (madl: 6.0%)[/u] bekeken.

[hr][u]Superster (TROS, Ned2, 20:33)[/u] – De TROS zond gisteren de eerste studioshow (foto) uit van Superster, waarin Reinout Oerlemans op zoek gaat naar zijn nieuwe collega. “Als ik een programma ga presenteren, heb ik echt een dubbele baan“, vertelt Oerlemans in het AD. Als hij gevraagd wordt naar wie hij goede presentatoren vindt, noemt hij: Linda de Mol (“die staat op grote hoogte“), Paul de Leeuw (“die show is top, de durf waarmee hij items aan elkaar knoopt of laat liggen“), Tooske (“zij doet het fantastisch in Duitsland“, Jan Joost van Gangelen (“gaan we ook buiten de sport nog veel plezier aan beleven“), Yvon Jaspers (“knap hoe ze Boer zoekt vrouw heeft gedaan“) en Chantal Janzen (“een gigatalent, dat alleen nog wat moet rijpen“). “Ook Martijn doet het trouwens ongelooflijk goed in Idols. Ik heb ze zaterdag gelijk een sms gestuurd, wat een fantastische show. Nee, ik heb geen spijt dat ik daar niet sta. Het was mooi geweest.” Over zichzelf zegt hij: “Een filmpje maken voor De Tien, op pad gaan met een cameraploeg, dat kan ik inmiddels wel door mijn duizenden kilometers ervaring. Maar zoals in een personalityshow als Pulse een studio op je rug nemen, dat is toch wel iets anders. Bij Idols en Superster ben je als presentator toch ondersteun- end voor de kandidaten. Die moet je tot bloei laten komen. Dat kan ik, heb ik bij Idols bewezen. Maar zo?n personalityshow is moeilijk. Al heb je dan nog geluk met gasten van het kaliber Robbie Williams. Maar je ziet dan toch dat Paul de Leeuw er op zijn manier veel meer uithaalt dan ik. Ik moet zeggen dat sommige interviews beter waren geworden als ik er wat beter in had gezeten.” Superster werd gisteren door [u]653.000 kijkers (madl: 8.9%)[/u] bekeken.

[hr][u]Tsunami, ??n jaar later (RTL4, 21:33)[/u] – Met de goede lead-in van Baantjer (2 miljoen kijkers), wist de special Tsunami, ??n jaar later slechts [u]401.000 kijkers (madl: 5.2%)[/u] te scoren. In de speciale aflevering blikten Paul de Leeuw en Martijn Krabb? terug op de grote televisie-actie van vorig jaar. In het programma werd tevens duidelijk gemaakt waar de Samenwerkende Hulp Organisaties het geld van Giro 555 aan hebben besteed en nog gaan besteden. Op zusterzender RTL 5 ging men gisteren rond 22:30 van start met Bespied en bedrogen. In deze realityserie, die gisteren door 380.000 kijkers (madl: 6.1%) werd bekeken, is slechts ??n deelnemer ‘echt’. Matt Kennedy Gould denkt deel te nemen aan het programma ‘Lap of luxury’, maar wat hij niet weet is dat alle andere deelnemers en de presentator eigenlijk acteurs zijn, die in het geheim zijn ingehuurd om zijn leven zuur te maken.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen