1,2 miljoen kijkers voor Ajax – Inter Milan


De kijkcijfers van vrijdag 4 augustus 2006 (SKO)

LG Amsterdam Tournament Ajax – Inter Milan (SBS6, 21:13) – In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelde Ajax tijdens het Amsterdam Tournament met 1-1 gelijk tegen de Italiaanse kampioen Internazionale. Manchester United won eerder op de avond met 3-1 van FC Porto. Wayne Rooney en Paul Scholes van de Britse ploeg kregen rood. Wesley Sneijder maakte het doelpunt voor Ajax en voorkwam daarmee een nederlaag.

Het LG Amsterdam Tournament was gisteren live te volgen bij SBS 6. De wedstrijd Manchester United – Porto trok vanaf 19.00 uur 588.000 kijkers (madl: 12.6%); Ajax – Inter Milan werd door 1.210.000 kijkers (madl: 20.6%) bekeken. De wedstrijd AZ – Arsenal was gisteren bij Talpa te zien. Het was de eerste wedstrijd die gehouden werd in het nieuwe DSB Stadion van AZ. Met een bescheiden plechtigheid en een treffen met Arsenal werd het nieuwe AZ-stadion geopend. 17.000 Toeschouwers vulden het nieuwe onderkomen van de ambitieuze provincieclub. Vijfenveertig miljoen euro is er opgegaan aan de bouwkosten van het nieuwe stadion. “Maar daarnaast is er nog veertig miljoen door het putje gegaan als gevolg van procedurekwesties en ander bouwkundig oponthoud“, aldus AZ-voorzitter Dirk Scheringa. “Daardoor vallen de totale kosten 30 tot 40 miljoen hoger uit dan verwacht. We hebben een traject met wel tweeduizend procedures afgelegd. De afgelopen week nog hebben we de laatste vijf vergunningen gehad. Als je hier een paaltje in de grond wilt slaan, vraagt dat een procedure.” De wedstrijd Arsenal – AZ, die eindigde in een 0-3 nederlaag voor AZ, scoorde 313.000 kijkers (madl: 6.6%) voor Talpa.

Close to home (NET5, 21:29) – NET 5 herhaalt sinds gisteren de serie Close to home, waarin de openbare aanklager Annabeth Chase (Jennifer Finnigan, die Bridget speelt in The Bold and the Beautiful) wordt gevolgd in het oplossen van moeilijke zaken. Jerry Bruckheimer, die met zijn bedrijf ook series als CSI, Without a Trace en Cold Case produceert, kwam zelf op het idee voor Close to home, schrijft de AVRO. “Ik werd onlangs opgeroepen voor mijn juryplicht“, zegt Jerry, die net als iedere Amerikaan die wordt opgeroepen, verplicht is hieraan gehoor te geven. “In de rechtszaal zag ik jonge, slimme, vrouwelijke aanklagers. Ze hadden een trouwring om, dus je weet dat ze een gezin hebben. Ik bedacht me ineens: die meiden worden in hun zware baan elke dag geconfronteerd met de lelijke maatschappij waarin we leven. Nemen ze die ellende mee naar huis?” En zo werd Close to Home geboren. In het najaar brengt NET 5 weer nieuwe afleveringen van de misdaadserie op de buis. De pilot trok in de herhaling 292.000 kijkers (madl: 4.8%), na een herhaling van de serie Medium.

Valerio’s Datingshow (TMF, 22:05) – De start van het nieuwe programma Valerio’s Datingshow had volgens een woordvoerder van TMF ‘positieve gevolgen’ voor het marktaandeel in juli. Met 4.2% marktaandeel binnen doelgroep 13 tot 19 jaar was dit de hoogste score sinds oktober 2005. “Toen ik de studio voor het eerst binnenkwam was ik onder de indruk van het decor“, vertelt Valerio bij TVgids Online. “Zelf had ik nooit gedacht dat ik al zo vroeg in mijn carri

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen