1,2 miljoen kijkers voor Laat Ze Maar Lachen


De kijkcijfers van zaterdag 14 februari 2009 (SKO)

Laat Ze Maar Lachen (RTL4, 21:10) – De wekelijkse herhalingen van Laat Ze Maar Lachen met de vertrouwde presentator Ron Brandsteder scoren bijzonder goed. Zo keken zaterdagavond bijvoorbeeld 1.206.000 kijkers (madl: 17.9%) naar de amusementsshow. Het is dan ook niet verwonderlijk dat RTL 4 nieuwe afleveringen van Laat Ze Maar Lachen wil gaan maken. Een zegsman van RTL 4 heeft bevestigt hiervoor niet met Ron Brandsteder in gesprek te zijn, maar met Robert ten Brink.

RTL 4 is met Robert ten Brink in gesprek voor de presentatie van een nieuwe reeks Laat Ze Maar Lachen. Daarmee passeert de zender Ron Brandsteder, die de bloopershow tien seizoenen lang presenteerde. De zegsman kon niet toelichten waarom de zender Ten Brink wil voor het programma en niet Brandsteder. “Het is allemaal heel prematuur.” RTL wil de nieuwe serie al dit voorjaar op tv brengen.

Mooi Weer De Leeuw (VARA, Ned1, 20:27) – Paul de Leeuw is nog altijd de grote winnaar van de zaterdagavond met gisteren 1.868.000 kijkers (madl: 28.5%) voor zijn televisieshow Mooi Weer De Leeuw. Voor zijn rol in de film Spion van Oranje kreeg De Leeuw minder lovende kritieken. Volgens De Leeuw kan hij nauwelijks tegen kritiek. “Eerlijk gezegd niet. Maar ik neem het allemaal wel mee. Het is niet zo dat ik het links laat liggen. Maar de kritieken op mijn rol in deze film zijn zeker geen reden om te kappen met acteren. Ik heb ook ervaringen dat het wel goed werkt. Ik zou bij wijze van spreken zo weer tekenen om in een actiefilm te spelen. Ik vond het bijzonder.

Vuurzee (VARA, Ned1, 21:28) – De kwaliteit van het Nederlands drama lijkt op hoog peil te zitten met series als Vuurzee, Het Vrije Schaep en Gooische Vrouwen. Toch is scenarioschrijver Frank Ketelaar er niet gerust op, vertelt hij in Televizier. “Over het algemeen is er in Nederland steeds minder budget voor series. Het aantal draaidagen is bijvoorbeeld heel belangrijk. Het liefst wil je voor elke scène drie takes kunnen gebruiken, maar series moeten vaak belachelijk snel gemaakt worden. Voor een serie als Oud Geld waren er twaalf dagen voor een afleveringen. Wij hadden er met Vuurzee acht, sommige series hebben er maar vijf. Die hoeveelheid dagen maakt het verschil of je serie goed wordt of niet.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen