Vervolg op Hendrik Groen? André van Duin: ‘Dat doe ik nooit meer’

André van Duin kreeg er twee seizoenen lang alle lof voor en het was een megasucces: de dramaserie Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Komt er ooit een vervolg?

André van Duin © MAX

Er was een seizoen in 2017 en een seizoen in 2019: de dramaserie Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen was een megasucces op NPO 1. Het heeft ook veel gedaan voor de herboren tv-carrière van André van Duin, maar toch hoeft Omroep MAX er niet op te rekenen dat er ooit een tweede seizoen komt. De komediant gooit de deur dicht.

Niet meer acteren

Acteren op televisie wil André nooit meer doen. Zulke opnamedagen zijn vaak ook erg intensief. “Ja, ik vind het wel goed zoals het nu gaat. Ik doe dit werk nu zestig jaar en als ik dat nog een aantal jaar kan continueren is dat mooi. Over drie jaar ben ik al tachtig. Het houdt ook een keer op”, zegt hij in de Weekend.

En The Sunshine Boys dan, waarmee hij negen jaar geleden in het theater stond? Gaat hij daarmee door? “Nee, want het theater ga ik niet meer in. Maar het vormde wel de omslag van het komiek zijn naar iets anders. Toen kwamen Heel Holland Bakt en andere dingen, maar dat is de mazzel die ik heb, dat ik de kans heb gekregen om dat te doen.”

In het harnas

Janny van der Heijden, het vaste tv-maatje van André, denkt dat de komediant in het harnas sterft. Zien we hem tot aan het eind als presentator van Heel Holland Bakt? “Dat weet ik niet, maar zolang ik me fysiek goed voel, blijf ik doorwerken. Op het moment dat je echt stopt, gaat het vaak achteruit. Je kunt beter blijven meedraaien.”

“In de belangstelling staan is voor mezelf ook goed. Om nou te sterven tijdens het werk, zoals Tommy Cooper, dat zou ik zeker niet willen. Maar ik heb daar niet echt wensen over.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke tv-coryfee ziet u liever op televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen