Pijnlijk: Linda de Mol voorgelogen over affaire met Gooisch meisje

O, god, houdt het nou nooit eens op voor die arme Linda de Mol? De gevallen tv-koningin is door haar liefje Jeroen Rietbergen van haar troon gesleurd en nu komt zijn zoveelste leugen uit…

Linda de Mol en Renée Gunning © RTL, Instagram

Wat was Jeroen Rietbergen rázend in het grijze najaar van 2013. Het tijdschrift Weekend liep op de troepen vooruit en meldde dat de geliefde van Linda de Mol aan de lopende band vreemd zou gaan, waaronder met Renée Gunning, bekend van Echte Gooische Meisjes. Jeroen ontkende het bij hoog en laag en belde direct een advocaat.

Juridische stappen

Het waren gewoon leugens, aldus Jeroen. “Ik ben geschokt door het artikel in Weekend. Niets van de beschuldigingen is waar: ik heb Linda nooit bedrogen en ik heb of had geen relatie met Renée Gunning. Ook heeft Linda nooit een prive-detective ingeschakeld”, brieste hij. “Ik bereid juridische stappen voor.”

Nou, daar hebben we natuurlijk nooit meer wat van gehoord. Leuk om dit allemaal te roepen voor de bühne, maar als je voor de rechter staat komt alle dirt natuurlijk naar boven en daar had het liefje van Linda geen zin in. Het belangrijkste was in elk geval bereikt: Linda geloofde zijn stellige ontkenning.

Nare situatie

Linda wist door de geruchten niet meer wat ze moest geloven, schreef ze destijds in het blad. “Ik ben zelfs heel erg gaan twijfelen”, vertelde ze. “Niet eerder heb ik in zo’n nare situatie gezeten. Het is heel lastig als iedereen er iets over zegt of denkt. Door veel praten zijn Jeroen en ik er samen uitgekomen. En eerlijk is eerlijk: we zijn er sterker uitgekomen.”

Oei, oei, oei, wat een mooiweerspeler is die Jeroen ook. Destijds glashard ontkennen en nu, na de hele Voice-rel, komt ook deze leugen uit. Marga Scheide, die samen met Patty Brard in de band Luv’ zat, was lange tijd Renée’s stiefmama. Ze was namelijk samen met haar vader Michiel Gunning, die eind vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker.

‘Echt vervelend’

Marga spreekt zich in Story alsnog uit over deze affaire. “Dat vond ik echt vervelend voor Renée, hoor. Ik vond het echt ongepast van Jeroen. Ik ben faliekant tegen vreemdgaan, dat is een ver-van-mijn-bed-show. Zo ga je niet met elkaar om.”

Ze vervolgt: “Ik zie het zo: je kunt allemaal iets fout doen en je excuses aanbieden. Als je dat op tijd doet, dan kan het nog goed komen. Maar als je er op pijnlijke wijze achterkomt, is je vertrouwen beschaamd. En een beschaamd vertrouwen komt nooit meer goed. Het wordt nooit meer hetzelfde. Dan is het gewoon klaar.”

‘Anders in je hart’

Linda loopt nu weer overal hand in hand met Jeroen, terwijl ze lachend poseren voor de paparazzi. “Je weet niet wat iemand denkt. Ik weet dat het niet kan. Je kan het wel willen en samen verder willen gaan, maar in je hart is het anders. Dat is gewoon zo, daar doe je niets meer aan.”

Saillant is dat Linda uitgerekend Marga’s voormalige schoonzus was in de periode dat ze een relatie had met John de Mol. “Die kruisbestuiving had ik liever niet meegemaakt”, zegt ze daarover.

Geen relatie

Hoe is Marga er in die tijd voor Renée geweest? “Renée was niet degene die fout was. Zij had geen relatie. Ik stond en sta nog steeds pal achter Renée.”

Jeroen zou dit jaar eigenlijk worden vervolgd voor verkrachting, maar het OM heeft alsnog besloten om te seponeren. Zijn vermeende slachtoffer Nienke Wijnhoven kan echter nog een zogenoemde artikel 12-procedure beginnen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen