‘John van den Heuvel is ook hypocriet, hij verdedigt zelf Gordon!’

John van den Heuvel wekt ergernis met zijn felle uithaal aan het adres van zowel Natacha Harlequin als Shownieuws. “Terwijl hij zelf geen naar woord zou zeggen over Gordon!”

John van den Heuvel en Gordon © RTL

Het is Shownieuws deze week op flink wat kritiek komen te staan dat ze hun huistoga Natacha Harlequin gewoon aan de desk hebben laten zitten om over Ali B te praten. Ze is sinds eind vorige week namelijk de nieuwe media-advocaat van de omstreden rapper en dan hoort ze natuurlijk niet als onafhankelijk deskundige aan de desk te zitten, vinden critici.

Felle kritiek

Opvallend is dat ook concurrent RTL Boulevard echt heel felle kritiek heeft geuit. Zo vindt John van den Heuvel het ongekend dom. “Natacha heeft zichzelf geen dienst bewezen hiermee, maar het belangrijkste nog is dat ze Ali B geen dienst heeft bewezen. Als rechters ergens een hekel aan hebben, is als procespartijen al een verdediging gaan voeren.”

Collega Aran Bade was kritisch op zowel Natacha als de hoofdredactie van Shownieuws. “Ik vond het verbijsterend. Het is ook schaamteloos wat Natacha heeft gedaan. Zij zit daar normaal als deskundige, zoals wij dat hier ook hebben. Maar nu wisten zij vooraf dat zij de advocaat wordt van Ali B.”

Bubbel

Natacha’s optreden wekte weinig verbazing omdat Shownieuws sowieso al bekendstaat om de dubbele petten van de deskundigen. “Shownieuws krijgt wel vaker die kritiek, hè?”, legt Jordi Versteegden in de podcast Strikt Privé voor aan Evert Santegoeds, een van de vaste deskundigen van Shownieuws.

Evert daarop: “Het is wel een entertainmentbubbel hoor. Ik geloof niet dat dit het gesprek van de dag is in Nederland. Nee, zeker niet.”

Dubbele petten

Jordi zet door. “Shownieuws krijgt regelmatig de kritiek dat bijvoorbeeld een Ronald Molendijk het opneemt voor Jeroen Rietbergen.”

Evert: “Met wie hij bevriend is en dat ook benoemt.”

Jordi: “We hebben natuurlijk Anouk Smulders die weer bevriend is met Leontine Borsato. Hoe kijk jij daarnaar? Heeft Shownieuws dat meer dan RTL Boulevard?”

Bevriend met Gordon

Evert vindt dat ze bij Boulevard boter op het hoofd hebben en denkt dat ze daar evenveel dubbele petten hebben. Hij antwoordt op Jordi: “Nee hoor. Nee, volgens mij niet. Daar weet ook iedereen met wie John van den Heuvel bevriend is en die zal ook geen naar woord over Gordon zeggen.”

Jordi: “Die zich dan, dat is onze Telegraaf-collega, niet kan verdedigen. Even voor de duidelijkheid: John van den Heuvel produceert op dit moment de realitysoap van Gordon.”

Evert: “Daarom.”

Stilvallen

Jordi merkt dat Evert wat geïrriteerd is. “Zit dat je dwars misschien?”

Evert: “Nee, maar ik hoor je wel stilvallen. O ja, denk je dan. Ja.”

Jordi: “Ja, nee, dat is waar, maar het is een beetje RTL Boulevard nu versus Shownieuws.”

Evert: “Welnee. Wat maak je er nou toch allemaal van.”

Jordi: “Nou, jij hebt gezegd dat ze boter op hun hoofd hebben.”

‘Laat het erbij’

Evert blijft daar ook bij. “Ja, dat hebben ze toch ook? Ze hebben jarenlang zelf een advocaat aan de desk gehad die als eigenaar van een advocatenkantoor al zijn eigen zaken zat te bepleiten aan een desk en de waarheid verdraaide af en toe als hij een zaak verloren had en Peter R. de Vries deed voorkomen alsof hij hem gewonnen had.”

“Dat moeten we gewoon allemaal niet gaan doen. Zij maken dat programma, wij het onze en dat gaat in het algemeen hartstikke goed. Daar wou ik het maar bij laten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Evert Santegoeds een punt dat ze bij RTL Boulevard boter op het hoofd hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen