Johan Derksen wordt Telegraaf-columnist: ‘Ze betalen wel slecht’

Johan Derksen gaat aan de slag als columnist van De Telegraaf. Hij zal één keer per week een stukje schrijven voor de krant. “Maar wat betalen ze slecht zeg”, aldus de tv-persoonlijkheid.

Johan Derksen © SBS

Het is vanwege de kijkersaantallen van Vandaag Inside een van de meest invloedrijke stemmen van het land: die van Johan Derksen. De SBS 6-ster vertegenwoordigt met name het conservatief-populistische geluid in ons land en dat past natuurlijk ook goed bij De Telegraaf. Het is de krant gelukt om hem te strikken voor een wekelijkse column.

Zoetsappig

Valentijn Driessen, sportjournalist van De Telegraaf, confronteert Johan ermee in de Vandaag Inside Oranje van gisterenavond. “Ik had eigenlijk een vraag aan Johan, want zijn wij collega’s geworden? Jij zit in mijn vijver, geloof ik, hè? Jij wordt columnist bij De Telegraaf?”, vraagt hij tijdens een liveverbinding vanuit Duitsland.

Daarop bevestigt Johan het nieuws. “Ja, ja, dat klopt, ja. Ze waren die zoetsappige stukjes van jou zat en er moest iemand met een scherpe pen komen. Ik krijg hier de ruimte niet om scherpe dingen te zeggen, dus…”

Niet elke dag

Collega René van der Gijp vindt het verrassend nieuws. “Niet elke dag toch?”

Johan daarop: “Nee, nee, nee, nee. Eén keer in de week. Ik moet eerlijk zeggen: sinds ik met pensioen gegaan ben, heb ik nooit meer een stukje geschreven. Als je dat dertig jaar gedaan hebt ben je er wel goed zat van, maar die heel aardige mevrouw belde mij.”

Slecht betaald

Wel geeft Johan aan dat hij er niet goed voor betaald krijgt. “Wat betalen ze slecht zeg bij jullie, Valentijn.”

Valentijn grapt daarop: “Ja, ja, ja, kijk eens hoe ik erbij zit, man. Als een sloeber. Wat dat betreft hoop ik dat ze nog wel wat overhouden voor mij nu ze jou hebben binnengehaald.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen als Telegraaf-columnist: te veel van het goede?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen