Martien Meiland hekelt SBS 6-publiek: ‘Vlaamse kijkers níet zuur’

Martien Meiland vindt Nederlanders soms heel erg irritant en onnodig kritisch, laat hij weten in gesprek met de Weekend. “Heel erg zuur in hun reacties, anders dan Belgische kijkers.”

Martien Meiland © William Rutten

Het is algemeen bekend dat de meeste bekende Nederlanders niet kunnen omgaan met kritiek. Sommigen kunnen dat wél, denk aan Johnny de Mol en Chantal Janzen, maar sterren als Linda de Mol en Samantha Steenwijk hebben tenen van hier tot Tokio. En ook Martien Meiland blijkt wat moeite te hebben met kritische reacties.

Martien is pissig

De Meilandjes hoorden een tijdje dat ze op hun retour zouden zijn, maar sinds na de zomer de nieuwe kijkcijfermeting is gestart is Chateau Meiland opeens weer een kijkcijferhit. Heel erg merkwaardig, maar Martien schrijft dat in elk geval toe aan zijn eigen populariteit. En hij vindt het héérlijk om nu zijn gelijk te halen.

Martien is ontzettend blij met de cijfers uit die nieuwe meting. “Met uitgesteld kijken zitten we zelfs op 1,2 miljoen. Echt waanzinnig, zó leuk! En ja inderdaad, wat een gezeik hè. Omdat je dan een paar keer lagere kijkcijfers hebt. Dan is het van: ‘Martien heeft gezegd dat als ze onder het miljoen komen, ze stoppen.’ Dan denk ik: daar gaan we weer.”

Helemaal prima

Al die kritiek is hartstikke flauw, zegt Martien in de Weekend. “Het is elke keer hetzelfde liedje. Nou, ik vind 939.000 kijkers helemaal prima! Weet je, het is ook gewoon zo: dan is die BN’er weer aan de beurt in de media, en dan weer een ander. Onze gasten zeggen vaak tegen mij: ‘Dat is gewoon afgunst.'”

Het is ook wel een beetje het SBS 6-publiek of de Nederlandse kijker in het algemeen, vindt hij. “Ik merk ook wel dat Belgische kijkers heel anders zijn dan Nederlanders, die vaak zuur zijn in hun reacties.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Martien Meiland een mopperkont is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen