Roy Donders is klaar met Erica en Martien Meiland: ‘Ik ben afgehaakt’

Roy Donders is klaar met Erica, Martien en Maxime Meiland. Hij is afgehaakt bij hun programma’s op SBS 6, omdat het volgens de realityster een enorme herhaling van zetten is geworden.

Meilandjes en Roy Donders © SBS 6, YouTube

Jarenlang was de realityserie van Roy Donders een groot succes op de Nederlandse televisie. Eerst bij RTL 5, later bij SBS 6. In 2017 ging de stekker uit Stylist van het Zuiden en sindsdien is hij een beetje in de vergetelheid geraakt. Tegenwoordig zijn de Meilandjes dé grote sterren in het realitygenre. Wat vindt Roy van hen?

Roy klaar met Meilandjes

Roy is niet zo’n fan meer van de Meilandjes. “Ik heb het eerste en tweede seizoen van Chateau Meiland wel gezien, maar daarna ben ik afgehaakt. Voor mijn gevoel was het steeds hetzelfde en dat begon mij een beetje te vervelen”, vertelt de stylist in gesprek met de Weekend.

Is hij jaloers op de Meilandjes? Mede door hen komt hij er niet meer tussen. “Sowieso heb ik niet echt in gedachten om weer reality te gaan maken, maar als dat zo zou zijn, vind ik: iedereen heeft zijn eigen aanhang en fans. Ik denk dat ik een héél andere aanhang heb dan de familie Meiland.”

‘Ik scoorde megagoed’

De drang om terug te keren op televisie en hoge kijkcijfers te scoren, net zoals de Meilandjes, heeft Roy niet meer zo. “Ik heb ook nooit echt naar kijkcijfers gekeken. Mijn realityserie scoorde wel echt megagoed en daar wil ik het bij laten. Ik wil me met niemand vergelijken.”

Wél kijkt hij graag naar de Familie Gillis, de andere realityfamilie van SBS 6. “Daar kijk ik iedere aflevering naar ja, haha! Dat spreekt me meer aan omdat het gewoon lekker Brabants is: lekker plat. Ik houd daar wel van.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen