Rob Goossens uit zeer felle kritiek op eigen RTL Boulevard: ‘Stop dit!’

Rob Goossens uit zeer felle kritiek op zijn eigen programma RTL Boulevard. Hij vindt het een grove schande dat er in de showrubriek zo’n groot podium wordt geboden aan de Postcode Loterij.

Rob Goossens en RTL Boulevard © RTL Boulevard

RTL Boulevard eindigde de uitzending gisteren met een minutenlang item over de uitreiking van een Postcode Loterij-prijs. Het was een schaamteloze reclamespot, vermomd als redactioneel item. Host Frank Dane: “Dames en heren, het is zo ver: Nederland is weer een paar miljonairs rijker. En aan Caroline Tensen de grote eer om ze dat te vertellen.”

Loterijreclame

De voice-over van dienst, Jeroen Kijk in de Vegte, was helemaal in een jubelsfeer. “Je dag beginnen met een zak vol geld is natuurlijk absoluut niet verkeerd. Henk en Ciska voelen zich met dit bedrag in elk geval de koning te rijk. (…) Het olijke duo Quinty en Caroline wil dit soort momenten voor geen goud missen.”

Vervolgens mochten de dames vertellen hoe geweldig ze het vinden om reclame te maken voor de loterij. Zelf noemen ze dat ‘ambassadeur zijn’. Caroline Tensen: “Het is echt het allerleukste van ambassadeur zijn van de Postcode Loterij.” En Quinty Trustfull: “Het verveelt nooit, mensen blij maken met dit soort prijzen.”

Inval-Ikink Lex Uiting na het item: “Heerlijk, hè? Ongelooflijk!”

‘Kap hiermee!’

Rob Goossens vindt dit soort aanprijzingen van de Postcode Loterij echt ongelooflijk. “De vlag gaat uit op de dag dat media kappen met het aanprijzen van de grootste chantage-operatie ter wereld: de Postcode Loterij. Mensen kopen er loten omdat ze bang zijn dat de buren wél winnen, niet omdat ze het zelf graag willen”, schrijft hij vanmiddag op Twitter.

Het treft volgens Rob arme mensen met angst om buiten de boot te vallen. “Als het mensen zijn die het toch wel kunnen missen, vind ik het verder prima. Ieder zijn hobby. Maar toen de hoofdprijs in de Bijlmer viel, zagen we hoe het echt zat: schuldeisers waren de grote winnaar. Dan weet je: die mensen hadden eigenlijk geen geld voor die loten.”

Lotnummers

De huidige situatie is niet houdbaar, vindt Rob, die de tv-deskundige is van RTL Boulevard. Hij wil een verbod op de inzet van postcodes als lotnummers, zodat men niet langer bang is om loten op te zeggen.

Rob: “De willekeurige lotnummers van andere loterijen zijn daarom ook een vorm van zelfbescherming: je weet niet of je had gewonnen als je hád meegedaan en dat is wel zo rustig.”

Tweet

De boze tweet van Rob:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de Postcode Loterij een chantageloterij?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen