Remy Bonjasky zonder vaccinatie aan tafel bij Jinek: ‘Wees niet bang!’

Remy Bonjasky zat gisteren zonder vaccinatie aan de talkshowtafel van Eva Jinek. “Wees niet bang allemaal: ik ben getest”, zei de kickbokser cynisch. “Ik vind het vreselijk al die pasjes en gedoe.”

Remy Bonjasky © Jinek

Het overgrote deel van de volwassen Nederlanders is inmiddels gevaccineerd tegen het coronavirus, maar Remy Bonjasky doet daar niet aan mee. Hij ergert zich eraan dat we nu in een QR-maatschappij leven. “Ik vind het vreselijk al die pasjes en gedoe”, aldus de kickbokser aan de talkshowtafel van Eva Jinek.

Remy buitengesloten

Remy voelt zich buitengesloten. “Ik wil ook bij de maatschappij horen, maar er wordt nu gezegd: als je erbij wil horen, moet je zo’n pas aanvragen. Ik ben niet gevaccineerd, ik wil het ook helemaal niet. Ik zal vast weer onder m’n Instagram zien dat ik een klootzak ben en ik het allemaal niet snap.”

Eva: “Je bent overigens wel getest voordat je hier aan tafel ging.”

Remy: “Ja, wees niet bang allemaal: ik ben getest. Nee, maar ik vind het vreselijk. Je sluit toch bepaalde mensen uit die niet gaan voor die vaccinatie.”

Gezonde gozer

D66-Kamerlid Jan Paternotte: “Je sluit mensen uit? Je bent net getest en je kan alsnog naar binnen.”

Remy: “Ja, maar ik ben een gezonde gozer en ik denk dat we allemaal meer moeten denken aan je immuunsysteem en je lifestyle. Zodra we allemaal dat prikje hebben gehad, doen we nog steeds alsof alles weer kan, maar mensen moeten ook stoppen met roken, drank naar binnen gooien en ongezond leven. Daar moet meer op gepromoot worden vanuit de overheid dan zeggen: ‘Handen wassen, vaccineren en anderhalve meter!’”

‘Ho, ho, ho!’

Plotseling werd Remy van alle kanten aangevallen. “Ho, ho, ho. Dit is hetzelfde plaatje wat we elke keer aan tafel hebben: één persoon die tegen is en drie mensen die aanvallen, rustig aan. Rustig aan.”

“Waar het om gaat: ik maak een keuze voor mijn eigen lichaam, maar ik wil nog steeds bij de maatschappij horen en nu krijg ik te horen: voor ik ergens naar binnen ga, moet ik een pasje laten zien. Ik vind dat we constant het controleren van mensen… Ik ben ontzettend gezond en heel veel mensen zijn dat gewoon niet.”

Fragment

Jinek over de coronapas:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Remy Bonjasky gelijk? Worden niet-gevaccineerden gedemoniseerd aan talkshowtafels?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen