Famke Louise verbijstert kijkers met ‘genderneutrale genderrevealparty’

De zwangere Famke Louise verbaast de kijkers van RTL Boulevard met haar aankondiging dat ze een genderneutrale genderrevealparty wil organiseren. Want: hoe doe je dat eigenlijk?

Denzel Slager en Famke Louise © RTL

Het is voor Famke Louise erg belangrijk dat haar kind genderneutraal wordt opgevoed. Ouders die hun kind zo opvoeden, trekken hun kind bijvoorbeeld kleding aan die niet specifiek voor meisjes of jongens is, ontwerpen een kinderkamer zonder roze of blauw en/of geven hun kind een neutrale voornaam zoals Marijn of Luka.

Genderneutrale genderreveal

Famke, die vanwege haar zwangerschap ‘misselijk, moe en agressief’ is, is er heel serieus over: “We doen het genderneutraal. Eigenlijk willen we dat met alles doen. De genderreveal, dat feestje, is ook genderneutraal, weet je. Je weet aan het einde van de dag nooit waar onze kleine op gaat vallen, dus dan willen we daar niet een kleurkeuze in maken.”

Op een genderrevealparty wordt het geslacht van je kindje bekendgemaakt, bijvoorbeeld door middel van een taart. Als je de taart aansnijdt en deze van binnen roze is, dan is het een meisje. Maar: hoe doe je dat genderneutraal? En past een genderrevealparty überhaupt wel bij een genderneutrale opvoeding?

Kijkers verbaasd

De Boulevard-kijkers vinden het echt nergens op slaan. “Een genderneutrale genderrevealparty??? Hoe zie ik dat voor me? Hoewel ik het mooi vind dat een kind gewoon zichzelf mag zijn, vraag ik mij toch ook af wat er dan te revealen is 🤔”, schrijft Marianne op de Facebook-pagina van het programma.

En Jessica: “Wauw, ze willen het kind genderneutraal opvoeden, maar ze plannen wel een genderrevealparty 🤷🏻‍♀️.”

Romy: “Genderneutraal opvoeden, maar wel een genderreveal. Ik krijg effe een error.”

Alberta Verlinde

Yvonne Coldeweijer, die als Alberta Verlinde BN’ers becommentarieert, volgt het ook niet helemaal. “Famke zegt: ‘Omdat je niet weet waar het op valt’… Maar ik dacht dat een genderneutrale opvoeding meer heeft te maken met het ontdekken van je identiteit en heeft toch helemaal niks te maken met je seksuele voorkeuren?”

Het is volgens Yvonne vooral allemaal heel erg ‘woke’. “En voor mijn mede-nerds: een genderneutrale genderrevealparty, is dat niet een mooie contradictio in terminis?”

Twitter

Verbaasde reacties op Twitter:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen