Willibrord Frequin kritisch: ‘PowNed-journalist was erg provocerend’

Willibrord Frequin vindt dat Mark Baanders niet moet zeuren dat hij in Urk is aangevallen door een stel losgeslagen kerkelingen. De PowNed-journalist gedroeg zich erg provocerend, zegt hij.

Willibrord Frequin en Mark Baanders © Shownieuws, Humberto

Mark Baanders, de verslaggever van PowNed met de chronisch schorre stem, werd getrapt en aangereden toen hij in Urk verslag deed van mensen die ondanks de coronamaatregelen gewoon hutjemutje naar de kerk gaan. De journalist, die zondag nog bij Humberto zat, krijgt heel veel bijval, maar niet van Willibrord Frequin.

Provocerend

Met zijn provocerende gedrag heeft Mark er ook wel een beetje om gevraagd, riep Willibrord gisteren in Shownieuws. “Die mensen mogen hun eigen godsdienst beleven. Het is ook belachelijk dat ze met zoveel mensen in de kerk gaan zitten, maar om nou daar naartoe te gaan en een reportage te maken… Je weet dat je provoceert en dan krijg je een lel en dan ga je lopen zeiken.”

Zelf heeft Willibrord voor veel hetere vuren gestaan, zegt hij. “Ik ben beschoten tijdens mijn werk, mijn huis is in de fik gestoken en ik ben een keer met een bijl achterna gezeten. Ik ben nog nooit met een beveiliger op pad geweest en ik vind het ook helemaal niet nodig.”

Laat me niet lachen

PowNed-presentatrice Nadia Poeschmann reageerde gisteren verbijsterd, ook bij Shownieuws. “Laat me niet lachen dat juist Frequin of all people dit zegt. Wij waren daar niet om een christelijk dorp te provoceren of viral te gaan of wat dan ook.”

“Wij waren daar omdat jij en ik maar één persoon bezoek mogen ontvangen en zij daar met z’n 600 ‘halleluja’ roepen’. Ja, koekoek! Daarom waren wij daar.”

Mark bij Humberto

Mark Baanders afgelopen zondag bij Humberto:

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen